We start at the emblematic White Tower, the 15th century prison that is now a museum

Ελλάδα. Ομορφιά, μουσική, συναίσθημα!

2.02.2015
Έχω επισκεφθεί την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, το Ναύπλιο και την Κω. Από παιδί επισκέπτομαι την Ελλάδα και τα νησιά της και πριν από λίγα χρόνια πήγα στο Ναύπλιο για ένα μουσικό φεστιβάλ.
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
Όσο χρειάζεσαι για να φας μια χωριάτικη σαλάτα

Έχω επισκεφθεί την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, το Ναύπλιο και την Κω. Από παιδί επισκέπτομαι την Ελλάδα και τα νησιά της και πριν από λίγα χρόνια πήγα στο Ναύπλιο για ένα μουσικό φεστιβάλ. Πριν δύο χρόνια έδωσα μια συναυλία στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη. Η Ελλάδα αποτελεί μέρος του εαυτού μου – η ομορφιά, η μουσική, το συναίσθημα.

Απόκτησα την πιο πολύτιμη εμπειρία μου όταν επισκέφθηκα τη Θεσσαλονίκη το 2012 και έδωσα μια TEDx ομιλία με θέμα τη Μουσική στα Χρώματα. Ήταν μια πολύ συγκινητική εμπειρία αφού από εκεί κατάγονται ο πατέρας μου και οι συγγενείς του. Καθώς περπατούσα στους δρόμους, άκουγα τη μουσική και κοιτούσα τη θάλασσα από την παραλιακή, ένιωθα ευτυχισμένη που βρισκόμουν εκεί. Τόσο όμορφη πόλη με τόσο ένδοξη ιστορία!

Ελλάδα, για εμένα, είναι τα γαλαζοπράσινα νερά της

Port of Thessaloniki

Όταν κλείνω τα μάτια μου έρχεται στο νου η θάλασσα. Ελλάδα, για εμένα, είναι τα γαλαζοπράσινα νερά της. Όταν κοιτάς τον ορίζοντα, είναι σαν η ψυχή να αποτελεί μέρος της αρχαιότητας και να παλεύει να αγκαλιάσει ό,τι βρίσκεται πέρα ακόμα και από την απεραντοσύνη της θάλασσας και του ουρανού.

Thessaloniki

Λατρεύω τη σπανακόπιτα, τη χωριάτικη σαλάτα και τα γεμιστά. Νοσταλγώ τη γεύση του τυριού και των φρέσκων λαχανικών.

Φεύγοντας πήρα μαζί μου υπέροχες αναμνήσεις, νέους φίλους και ένα CD της Χαρούλας Αλεξίου.

Ένα νησί που θα ήθελα να επισκεφθώ είναι η Κεφαλονιά. Έχει υπέροχες παραλίες, κρασί και μουσική.

Keren Hanan
Keren Hanan
Pianist, painter

I am a concert pianist and painter. I‘ve played as a soloist around the world and have participated in exhibitions and international art fairs. I love travelling, discovering new things, exploring new technologies, sipping good wine, sitting in cafes and listening to music.

Διαβάστε Περισσότερα