Athens Riviera

Αθήνα. Μια εκπληκτική περιπέτεια!

10.03.2015
Αν πρέπει να διαλέξω ένα πράγμα που μου έμεινε από την Αθήνα, είναι οι καλόκαρδοι άνθρωποι. Ήταν τόσο φιλόξενοι και έκαναν ό,τι περνούσε και δεν περνούσε από το χέρι τους για να βοηθήσουν να μείνει η επίσκεψή μας αξέχαστη!
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
Όσο χρειάζεσαι για να φας ένα κουλούρι

Όπου κι αν πάω προσπαθώ να απαθανατίσω τις αληθινές εμπειρίες της ζωής του τόπου. Είτε είναι ο Ευάγγελος, ο φιλικός ταξιτζής με τον οποίο μιλούσαμε ασταμάτητα για ποδόσφαιρο σε όλο το δρόμο μέχρι το αεροδρόμιο, η υπέροχη Ράνια, η συνοδός μας σε μια κρουαζιέρα με καταμαράν, ή ο νυσταγμένος άντρας δίπλα μου στο μετρό. Πείτε με φιλική, ή ίσως και περίεργη, αλλά λατρεύω να γνωρίζω ανθρώπους και την ιστορία που κρύβεται πίσω από τον καθέναν τους. Αν πρέπει να διαλέξω ένα πράγμα που μου έμεινε από την Αθήνα, είναι οι καλόκαρδοι άνθρωποι. Ήταν τόσο φιλόξενοι και έκαναν ό,τι περνούσε και δεν περνούσε από το χέρι τους για να βοηθήσουν να μείνει η επίσκεψή μας αξέχαστη!

Athens Lizzy Barlow

Σίγουρα δεν είναι το στυλ  μου  να φτιάχνω  λίστα  με τα πράγματα που πρέπει να κάνω όταν πηγαίνω σε ένα καινούριο μέρος, όμως αν είναι η πρώτη σας επίσκεψη στην Αθήνα, υπάρχουν μερικά πράγματα που απλά δεν μπορείτε να χάσετε. Χρειάζεται καν να αναφέρω την Ακρόπολη; Με είσοδο €12 και πολύ κοντά με τα πόδια από τους σταθμούς του μετρό «Ακρόπολη» και «Μοναστηράκι» , θα ήταν κρίμα να χάσετε την ευκαιρία να δείτε τον Παρθενώνα!

Αν πρέπει να διαλέξω ένα πράγμα που μου έμεινε από την Αθήνα, είναι οι καλόκαρδοι άνθρωποι

Αν έχετε τη δυνατότητα να φύγετε από την πόλη θα σας συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη Λίμνη της Βουλιαγμένης, 35 λεπτά από το κέντρο της πόλης. Αυτό το σπα είναι ένας φυσικός παράδεισος και είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Όταν βούτηξα στα κρυστάλλινα, διάφανα νερά απόλαυσα και πεντικιούρ με ψάρια αφού η λίμνη φιλοξενεί χιλιάδες ψαράκια  Gaffa Ruffa που τρέφονται με τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Αυτό το είδος πεντικιούρ με ψάρια είναι μια πολύ διαδεδομένη θεραπεία σπα που τα τελευταία χρόνια γίνεται μόδα σε όλο τον κόσμο.

Athens Lizzy Barlow

Για όλους τους foodies εκεί έξω, η συμβουλή μου είναι μια βόλτα στην Κεντρική Αγορά, ένα πολύβουο μελίσσι δραστηριότητας και εργασίας, όπου θα βρείτε το καλύτερο κρέας, φρέσκα θαλασσινά και φανταστικά τυριά. Ήταν συναρπαστικό να περιπλανιέμαι στους δρόμους της περιοχής και να απολαμβάνω τα έντονα μεσογειακά χρώματα που στόλιζαν τους πάγκους με τα φρούτα και τα λαχανικά.

Για να τραβήξετε μερικές από τις πιο απίθανες φωτογραφίες κατευθυνθείτε στον Λυκαβηττό για την απόλυτη θέα της πόλης της Αθήνας και της Ακρόπολης. Πήγαμε το σούρουπο και τραβήξαμε καταπληκτικές φωτογραφίες εικόνων που θα μείνουν για πάντα στη μνήμη μας. Ακόμα και με λίγη συννεφιά απαθανατίσαμε κάποιες απίστευτες στιγμές καθώς ο ήλιος έδυε στο λιμάνι του Πειραιά.

Αν σας αρέσει η πολυτέλεια δεν πρέπει να χάσετε το City Link,  πέντε λεπτά από την Πλατεία Συντάγματος, ένα εκπληκτικό πολυτελές συγκρότημα καταστημάτων που επιπλέον στεγάζει και μερικά μοδάτα μπαρ και είναι το τέλειο μέρος για να πιείς ένα ποτήρι σαμπάνια μετά από μια σκληρή μέρα αγορών στη Gucci!

Πρέπει να πω ότι η Αθήνα είναι από τις πόλεις με τη μεγαλύτερη ευκολία στις μετακινήσεις και με εξαιρετικά αξιόπιστο μετρό με συρμούς κάθε πέντε περίπου λεπτά που μπορείς να πας από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης. Μπορείς επίσης να πάρεις και το τραμ που κατεβαίνει την παραλιακή για να θαυμάσεις την όμορφη θαλασσινή θέα. Το καλύτερο είναι τα φτηνά ταξί, οι τιμές των οποίων είναι με διαφορά οι πιο λογικές στην Ευρώπη.

Athens Lizzy Barlow

Η πρώτη μου φορά στην Αθήνα ήταν μια εκπληκτική περιπέτεια, και λέω ‘η πρώτη μου φορά’ γιατί αναμφίβολα θα επιστρέψω σύντομα. Είναι τόσο εθιστική που μια μέρα αποφασίσαμε να κάνουμε ένα σύντομο περίπατο και καταλήξαμε να περπατάμε για περισσότερα από έξι μίλια, επειδή δεν χορταίναμε την καταπληκτική αρχιτεκτονική και οι ευκαιρίες για φωτογράφηση ήταν ατελείωτες! Η συμβουλή μου για όποιον πάει στην Αθήνα είναι να αφιερώσει χρόνο για περιπλάνηση ώστε να βρει τους κρυμμένους θησαυρούς που θα κάνουν το ταξίδι του αξέχαστο. Ένα δικό μου παράδειγμα ήταν όταν βρήκα το αγαπημένο μου εστιατόριο, ένα οικογενειακό παραδοσιακό εστιατόριο στο Μοναστηράκι, που σερβίρει πεντανόστιμο , σπιτικό ελληνικό φαγητό. Διασκεδάζαμε εκεί όλο το βράδυ με ένα μικρό ακουστικό συγκρότημα. Μια εξαιρετική ελληνική βραδιά με υπέροχους ανθρώπους που δεν ήθελαν τίποτε άλλο από το να μας δείξουν τι έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Lizzy Barlow
Lizzy Barlow
10/3/2015

At 22 years old I have visited 22 countries across five continents. My favourite quote and belief – “Travel is the only thing you buy that makes you richer!”