Many boat trips also pay a visit to Keri Caves located just down the coast from Laganas Beach, along the Marathia Cape

Ήρθα Ελλάδα για δύο μήνες και έχω ήδη μείνει οκτώ χρόνια!

17.03.2015
Μετά την Αθήνα, το πρώτο μέρος που επισκέφθηκα στην Ελλάδα ήταν η Ζάκυνθος το 2006. Επίσης, είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ και άλλα υπέροχα νησιά όπως την Κέρκυρα, τη Λευκάδα, την Κεφαλονιά, τη Ρόδο, τη Σύμη, τη Χίο, την Κω, τη Λέσβο, την Ικαρία, την Τήνο
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
Όσο χρειάζεσαι για να φας ένα κουλούρι

Μετά την Αθήνα, το πρώτο μέρος που επισκέφθηκα στην Ελλάδα ήταν η Ζάκυνθος το 2006. Επίσης, είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ και άλλα υπέροχα νησιά όπως την Κέρκυρα, τη Λευκάδα, την Κεφαλονιά, τη Ρόδο, τη Σύμη, τη Χίο, την Κω, τη Λέσβο, την Ικαρία, την Τήνο, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, τη Σύρο, την Ύδρα, την Αίγινα, την Κρήτη, τη Τζια και άλλα μέρη όπως τη Χαλκιδική, την Επίδαυρο, το Πόρτο Χέλι, τη Μονεμβασιά, το Ναύπλιο και πόλεις όπως τη Θεσσαλονίκη, τα Τρίκαλα και την Καλαμάτα. Κάθε ένα από αυτά τα μέρη έχει τη δική του μαγεία και ομορφιά που δύσκολα περιγράφεται με λέξεις. Δεν είναι σύμπτωση ότι ήρθα Ελλάδα για δύο μήνες, και έχω ήδη μείνει οκτώ χρόνια!

Κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ ήταν η μέρα που γνώρισα τη Μαρία Φαραντούρη το 2008. Περπατούσα στη Σύρο ένα νωχελικό μεσημέρι και την είδα που έπαιρνε μεσημεριανό σε μια ταβέρνα. Πήγα να της μιλήσω και μόλις συνειδητοποίησε ότι είμαι από την Τουρκία, μου ζήτησε να πω ένα τραγούδι από το Λιβανέλι. Είπα ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια κι εκείνη μου πρότεινε να τραγουδήσουμε μαζί το ίδιο κιόλας βράδυ στο θέατρο «Απόλλων». Πού να φανταστώ ότι η βόλτα μου θα με οδηγούσε σε μία τόσο υπέροχη συναυλία; Έχω επίσης μια αστεία ιστορία από τη Μύκονο το 2012, όταν ένα φωτιστικό στο ξενοδοχείο έπεσε στο κεφάλι μου και μου έσπασε το πόδι. Την επόμενη μέρα θα εμφανιζόμουν σε συναυλία με τον Μίμη Πλέσσα και με ανέβασαν στη σκηνή με αναπηρικό καρότσι!

Η Ελλάδα και οι Έλληνες φίλοι μου έχουν γίνει η δεύτερη πατρίδα και οικογένειά μου

Αναφερόμενη στην ομορφιά της Ελλάδας, δεν μπορώ να παραλείψω τις αρχαιότητες όπως την Ακρόπολη, την Επίδαυρο, την αρχαία Ολυμπία, τα πανέμορφα ηλιοβασιλέματα στη Σαντορίνη και το Σούνιο, υπέροχα τοπία όπως τα Μετέωρα και τη Μονεμβασιά, τις καταπληκτικές παραλίες των νησιών του Ιονίου και την άγρια, βραχώδη ομορφιά του Αιγαίου. Σε συνδυασμό με τους ζεστούς, ανοιχτόκαρδους και γενναιόδωρους ανθρώπους της, η Ελλάδα και οι Έλληνες φίλοι μου έχουν γίνει η δεύτερη πατρίδα και οικογένειά μου.

Ermoupolis, Syros

Λατρεύω την ελληνική κουζίνα. Αποτελείται από απλές γεύσεις οι οποίες προκαλούν γευστική έκρηξη στο στόμα! Τα αγαπημένα μου είναι η φάβα Σαντορίνης, ο κρητικός ντάκος, το τυρί «μαστέλο» από τη Χίο με την ιδιαίτερη υφή που θυμίζει μαστίχα, οι ελιές και το ελαιόλαδο από την Καλαμάτα.

Τι πήρα μαζί μου από την επίσκεψη στην Ελλάδα; Το καλύτερο δώρο που μπορεί να δώσει η ζωή. Τον άντρα μου και το μωρό κοριτσάκι μου.

Στην κορυφή του μακρύ καταλόγου με τα μέρη που θέλω να επισκεφθώ βρίσκεται η Ήπειρος. Θέλω να δω τα Ιωάννινα και τα Ζαγοροχώρια με τη φυσική ομορφιά, τις λίμνες και τα βουνά τους.

Fide Koksal
Fide Koksal
Singer

"Be brave to be happy"

What I love most is singing. Having great expectations from life is totally different from hoping. Hope is like the branches of a tree that grounds it in the earth. I haven't lived with great expectations, but I hope to be able to live the way I want. My devotion to singing brought me here to Greece, and my life can’t get any better! I have given concerts almost everywhere and I had the chance to visit those places as well. I hope reading this will give somebody the courage to take a brave decision and change his life!

Διαβάστε Περισσότερα