Strolling in Aeropagitou street, Athens

Εντυπωσιάστηκα απο την Αθηναϊκή φιλοξενία!

25.08.2015
Το πρώτο μου ταξίδι ήταν στην Κέρκυρα όταν ήμουν γύρω στα είκοσι. Έμεινα σε μια βίλλα δίπλα στην παραλία και τότε είχα την πρώτη μου εμπειρία κολύμβησης με αναπνευστήρα.
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
Όσο χρειάζεσαι για να φας μια φέτα καρπούζι

Μέχρι στιγμής έχω επισκεφτεί την Ελλάδα δύο φορές και πέρασα υπέροχα και στις δύο μου επισκέψεις

Το πρώτο μου ταξίδι ήταν στην Κέρκυρα όταν ήμουν γύρω στα είκοσι. Έμεινα σε μια βίλλα δίπλα στην παραλία και τότε είχα την πρώτη μου εμπειρία κολύμβησης με αναπνευστήρα. Παθιάστηκα αμέσως και περνούσα ώρες ψάχνοντας για ψάρια με τη μάσκα μου. Ένα απόγευμα πρόσεξα κάτι ασυνήθιστα αντικείμενα που προεξείχαν στην άμμο του βυθού. Βούτηξα και ανακάλυψα μια μάσκα με αναπνευστήρα, ένα δίπλωμα οδήγησης από την πολιτεία της Νέας Υόρκης και ένα χαρτονόμισμα των €50. Ήταν μια συναρπαστική ανακάλυψη – ο πρώτος μου θαμμένος θησαυρός! Εννοείται ότι κολύμπησα πίσω στην ακτή και ξόδεψα τα χρήματα κερνώντας τους φίλους μου ένα δείπνο σε μια παραλιακή ταβέρνα.

Το δεύτερο ταξίδι μου ήταν στην Αθήνα. Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήμουν σίγουρη για το τι να περιμένω από αυτή την πόλη, δεδομένων των δυσκολιών που έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια, αλλά η Αθήνα πραγματικά με εξέπληξε! Περνούσα τις μέρες μου τριγυρνώντας στα πολύχρωμα δρομάκια με τις πολλές στροφές και απολαμβάνοντας τα αρχαία μνημεία. Περνούσα τα βράδια μου εξερευνώντας την αγορά της οδού Πανδρόσου, δοκιμάζοντας την ελληνική κουζίνα και γνωρίζοντας μερικά καταπληκτικά μπαρ της περιοχής.

Πρέπει να πω όμως ότι οι άνθρωποι ήταν εκείνοι που πραγματικά έκαναν την παραμονή μου τόσο ξεχωριστή. Συνάντησα μερικούς υπέροχους ντόπιους που με ζήλο με έκαναν να νιώσω καλοδεχούμενη: από το νεαρό ζευγάρι που έχασε το λεωφορείο του για να με βοηθήσει να προσανατολιστώ όταν είχα χαθεί, τον σερβιτόρο που ζητούσε τα νέα μου από το ταξίδι κάθε φορά που περνούσα από το εστιατόριό του, έως τον οδοντίατρο που κέρασε ποτά εμένα και τους φίλους μου για να μας καλωσορίσει στην πόλη. Πραγματικά με συγκίνησε η ευγένεια και η καλοσύνη τους και εντυπωσιάστηκα από την αθηναϊκή φιλοξενία

Painted Greek alley_Rebecca Sloan

Είχα τη χαρά να εξερευνήσω την πόλη με έναν ντόπιο μέσα από το πρόγραμμα This Is My Athens, που φέρνει σε επαφή επισκέπτες με ντόπιους εθελοντές που σε οδηγούν πέρα από τις συνηθισμένες εμπειρίες που περιγράφονται στους ταξιδιωτικούς οδηγούς. Μέσα από την ξενάγηση βίωσα την Αθήνα πολύ πιο προσωπικά από ότι θα κατάφερνα μόνη μου. Με τη βοήθεια του συνοδού μου, του Πάολο, εξερεύνησα την Πλάκα, επισκέφθηκα μια πιο μποέμ γειτονιά και πήγα σε ένα Speakeasy bar. Η κουβέντα μαζί του για τη ζωή του στην Αθήνα με βοήθησε πολύ να καταλάβω πώς είναι να ζεις ως Αθηναίος.

Λατρεύω αυτό το συναίσθημα του να περιστοιχίζομαι από τοπία ασύλληπτης ομορφιάς και αρχαία ερείπια. Είναι μια εμπειρία που σου εμπνέει ταπεινοφροσύνη και είχα αρκετές τέτοιες στην Ελλάδα. Η πρώτη ήταν στον Ναό του Ποσειδώνα, που βρίσκεται στην κορυφή ενός βράχου με θέα το Αιγαίο Πέλαγος. Η δεύτερη εμπειρία μου ήταν καθώς εξερευνούσα τον Ναό της Αθηνάς και το Μαντείο των Δελφών στον Παρνασσό. Η περιοχή είναι ιστορικός θησαυρός και η θέα εκπληκτική.

Ακόμα και στην Αθήνα νιώθεις αυτό το δέος. Τη μια στιγμή κατηφορίζεις ένα στενό δρομάκι και την επόμενη στέκεσαι πλάι σ’ ένα ναό 3.000 ετών. Είναι μοναδικό το συναίσθημα ότι περιστοιχίζεσαι από τόσο ποικίλη ιστορία και αρχιτεκτονική.

Απο τα υπέροχα φαγητά που δοκίμασα, υποθέτω ότι θα επέλεγα τηγανητούς κολοκυθοκεφτέδες. Έχουν έντονη γεύση τυριού και είναι πεντανόστιμοι – πώς να μην τους λατρέψεις; Και φυσικά δεν μπορώ να ξεχάσω τον γύρο. Οι πίτες με γύρο είναι νοστιμότατες και κοστίζουν γύρω στα €2 μόνο. 

Μαζί μου πήρα ένα μπουκάλι τσίπουρο (ελληνικό οινοπνευματώδες ποτό που παράγεται από τα στέμφυλα που απομένουν μετά τη συμπίεση του σταφυλοπολτού), πάστα ελιάς Καλαμών και πολλές φωτογραφίες!

Στο επόμενο ταξίδι μου στην Ελλάδα, σχεδιάζω να ανέβω με τα πόδια στα μοναστήρια των Μετεώρων και να περάσω λίγο χρόνο μαθαίνοντας για την ιστορία και τις παραδόσεις της περιοχής.

Θα ήθελα επίσης να κάνω κι ένα πέρασμα από κάποια νησιά: στη Σαντορίνη για το όμορφο τοπίο και στη Ζάκυνθο για καταδύσεις.

Rebecca Sloan
Rebecca Sloan
Travel-addicted, data-driven marketer

I’m a travel-addicted, data-driven marketer. I live behind a camera lens and blog at CaptureTheWonders.com.