Poseidon Temple_Cape Sounion

Το μεγάλο μυστικό της Αθήνας αποκαλύπτεται

22.09.2015
Πέρα από τη δεσπόζουσα κληρονομιά και τη γεμάτη ενέργεια ζωή στην πόλη, η Αθήνα κρύβει ένα υπέροχο μυστικό.
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
Όσο χρειάζεσαι για να φας ένα κουλούρι

Θάλασσα, ήλιος… και η Ακρόπολη

Πέρα από τη δεσπόζουσα κληρονομιά και τη γεμάτη ενέργεια ζωή στην πόλη, η Αθήνα κρύβει ένα υπέροχο μυστικό. Κοιτάξτε τα τείχη της Ακρόπολης ή τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και θα δείτε ένα φως να τρεμοπαίζει, μια λάμψη καλοκαιριού. Το φως του ήλιου χαϊδεύει τα αρχαία οικοδομήματα και αντανακλά τα κυματιστά νερά της Αθηναϊκής Ριβιέρας πάνω στο μάρμαρο και την πέτρα. Το μυστικό αποκαλύπτεται και γίνεται δικό σας. Ποια άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα μπορεί τόσο απλόχερα να προσφέρει θάλασσα, ήλιο και παραλίες μαζί με όλα τα άλλα θέλγητρά της;

Καθώς κινείστε κατά μήκος της παραλιακής, βλέπετε να αποκαλύπτονται πολυτελείς μαρίνες που τις κοσμούν υπερσύγχρονα κότερα, δενδρόφυτες λεωφόροι, όμορφα προάστια με καθαρή ατμόσφαιρα, καλόγουστα μπαρ και εστιατόρια, μεγάλα πάρκα, μια λίμνη με ιαματικές ιδιότητες και, φυσικά, πληθώρα από οργανωμένες κι όμως γραφικές παραλίες όπου μπορείτε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο την ανανεωμένη ενέργειά σας, κι έπειτα να χαλαρώσετε αν νιώσετε ότι το παρακάνατε!

Ακούγεται περισσότερο σαν ουτοπία παρά σαν προορισμός διακοπών, και όμως είναι εκεί, λουσμένη στο φως του ήλιου κάτω από τον διάσημο αττικό ουρανό.

Ιδέες & Προτάσεις

#1 Κατευθυνθείτε νότια της πόλης και σε λιγότερο από 30 λεπτά μπορείτε να κολυμπήσετε στα εκθαμβωτικά νερά του Σαρωνικού και να αφήσετε το σημάδι σας στην ακμάζουσα κοινωνική σκηνή του.

#2 Μια σύντομη διαδρομή με τραμ από τη νεοκλασική Πλατεία Συντάγματος στην καλαίσθητη Αθηναϊκή Ριβιέρα. Ο Ποσειδώνας σας υποδέχεται στο θαλάσσιο βασίλειό του!

#3 Σε μικρή απόσταση από το λιμάνι του Πειραιά σας περιμένουν τα όμορφα νησιά του Αργοσαρωνικού.

#4 Μην ξεχάσετε ότι αυτά τα νησιά υφαίνουν τους δικούς τους αρχαίους θρύλους δίπλα στη θάλασσα ή ακόμα και στον βυθό της, όπως φαίνεται από τα ευρήματα υποβρυχίων εξερευνήσεων.

Cape Sounion

Η Αθήνα τη νύχτα

Ώρα για αληθινή δράση

Αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι, θα ήταν συνετό να κοιμηθείτε καλά πριν φτάσετε. Στην Αθήνα, η νύχτα απαιτεί να παραδοθείτε στον ασταμάτητο παλμό της από το λυκόφως μέχρι το πρωί. Μοντέρνα μπαρ προσφέρουν κοκτέιλ και διασκέδαση, τα κλαμπ του κέντρου στου Ψυρρή, στεγασμένα σε ανακαινισμένα και αναδιακοσμημένα παλιά εργοστάσια, έχουν μια χαρακτηριστική νεοϋορκέζικη ατμόσφαιρα, ενώ ο χορός μέχρι τελικής πτώσεως πλάι στη θάλασσα και μετά η αναμονή για την ανατολή ανήκουν δικαιωματικά στα μεγάλα θερινά κέντρα διασκέδασης στη Γλυφάδα. Ό, τι κι αν επιλέξετε, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι θα περάσετε συναρπαστικά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Τι λέτε, θα αντέξετε τους ρυθμούς;

Ιδέες & Προτάσεις

#1 Ακολουθείστε το παράδειγμα των Αθηναίων και πάρτε έναν απογευματινό υπνάκο για να προετοιμαστείτε για τη νυχτερινή διασκέδαση.

#2 Απολαύστε τα κοκτέιλ σας στα στέκια των αρχαίων γύρω από εμβληματικά αθηναϊκά μνημεία.

Athens by night

Το shopping therapy επιβάλλεται

Ένα ταξίδι στην Αθήνα δεν θεωρείται ολοκληρωμένο χωρίς μια πλήρη αγοραστική εμπειρία. Οι μπουτίκ του Κολωνακίου σας δίνουν την ευκαιρία να επιλέξετε ανάμεσα σε εντυπωσιακή ποικιλία από ενδύματα και αξεσουάρ υψηλής ποιότητας. Η οδός Ερμού αποτελεί μια εξίσου ελκυστική και πιο προσιτή επιλογή με κοσμοπολίτική ατμόσφαιρα. Ωστόσο, αν σας διεγείρει η ιδέα της αναζήτησης, η επιλογή για εσάς είναι το Μοναστηράκι, με τη μοναδική του ενέργεια. Εδώ η γοητεία έγκειται στο απρόβλεπτο καθώς ψάχνετε ένα ξεχωριστό κειμήλιο. Ίσως ένα ενθύμιο του ταξιδιού σας που θα αντιπροσωπεύει τη ζωντάνια της Αθήνας, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη επίσκεψή σας.

Ιδέες & προτάσεις

#1 Για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής και ενθύμια υψηλής ποιότητας, τα καταστήματα του αεροδρομίου θα καλύψουν τις ανάγκες σας με το παραπάνω.

#2 Για γρήγορες αγορές πηγαίνετε σε ένα από τα μεγάλα πολυκαταστήματα και κάνετε όλα σας τα ψώνια χωρίς ταλαιπωρία και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Επομένως, την επόμενη φορά που σχεδιάζετε ένα ταξίδι, δεν χρειάζεται να πάτε μακριά. Η Αθήνα τα έχει όλα: πολιτισμό, ιστορία, υπέροχη κουζίνα, shopping, νυχτερινή ζωή που δεν θα θέλετε να τελειώσει, κάθε είδος διασκέδασης και παραλίες που θα αγαπήσετε.

The Discover Greece Team
The Discover Greece Team

DiscoverGreece is a destination and experience focused travel portal which showcases 120 destinations.