The Naxos Apothecary at Voulis street

Αθήνα: Mια κοιτίδα πολιτισμού με μοντέρνο αέρα

15.09.2015
Αθήνα. Το όνομα καθαυτό αντηχεί μέσα στον χρόνο, σε αέναη αλλαγή και όμως ανένδοτο στην ουσιώδη χάρη του, την αξιοπρέπεια, τη σοφία και την ενέργεια.
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
Όσο χρειάζεσαι για να πιεις τον ελληνικό καφέ σου

 

Αθήνα. Το όνομα καθαυτό αντηχεί μέσα στον χρόνο, σε αέναη αλλαγή και όμως ανένδοτο στην ουσιώδη χάρη του, την αξιοπρέπεια, τη σοφία και την ενέργεια. Η δύναμη της ιστορίας της πάντοτε παρακινούσε, και θα συνεχίσει για πολλές χιλιετίες να παρακινεί, τους πολίτες της στην αναζήτηση της δημιουργικότητας και του νεωτερισμού.

Επιτρέψτε στους Αθηναίους να σας μεταδώσουν  το ανέμελο πνεύμα και την αιώνια αισιοδοξία τους και θα επιστρέψετε με τις μπαταρίες σας γεμάτες.

Σήμερα, αυτή η μητρόπολη σφύζει από ζωντάνια και αδάμαστο αυθορμητισμό που πλημμυρίζει τον επισκέπτη και τον απογειώνει εκεί που η σύγχρονη ατμόσφαιρα και ο σαγηνευτικός πολιτισμός συνυπάρχουν και συμπορεύονται με ασύλληπτη αρμονία. Ωστόσο δεν χρειάζεται να αρκεστείτε στη φήμη της.

syntagma square

Νιώστε τόσο την αρχαία όσο και τη σύγχρονη πνοή της που απορρέει από κάθε μνημείο, παραλία, μπαρ, λαϊκή αγορά κι εμπορική στοά.

Βρείτε τον δικό σας ρόλο στη ζωή αυτής της θελκτικής ευρωπαϊκής πρωτεύουσας με τη μοναδική προσαρμοστικότητα και πάρτε μια γενναία δόση τόνωσης που θα σας κρατήσει σε μόνιμη κατάσταση ενθουσιασμού όλες τις εποχές του χρόνου και για όλη τη διάρκεια της παραμονής σας.

athens

Το κλεινόν άστυ και το ελιξίριο της ζωής

Η΄… πώς να επαναφορτιστείτε με αθηναϊκή ενέργεια

Καταρχήν μπορείτε να πάτε σε μια από τις γειτονιές που σφύζουν από χαρούμενα πλήθη, όπου επισκέπτες και ντόπιοι αργοπίνουν τον φραπέ ή τη μπύρα τους ή απολαμβάνουν ένα γρήγορο σνακ, ενώ παράλληλα ενημερώνονται για όλες τις νέες τάσεις. Υπάρχει το Θησείο, η Πλάκα και τόσες άλλες συνοικίες που θα σας βάλουν στο ρυθμό της πόλης με απίστευτη ευκολία.

Plaka, Athens

Κι έπειτα η ιστορία έχει… την τιμητική της. Νιώστε το δέος, την αρχαία σοφία και τη σύγχρονη εμπειρία καθώς η πρωτεύουσα αλλάζει αβίαστα ταχύτητες ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν. Από τον επιβλητικό Παρθενώνα εκτείνεται η ζωντανή μαρτυρία του αθηναϊκού παρελθόντος: αρχαία ερείπια, θέατρα, ναοί, νεοκλασικά κτήρια, βυζαντινές εκκλησίες και μουσεία κάθε είδους.

Επιπλέον, καθώς περιφέρεστε στις μεγάλες λεωφόρους Πανεπιστημίου και Σταδίου θα αντλήσετε έμπνευση και δύναμη από τα εντυπωσιακά οικοδομήματα. Και μετά κατευθυνθείτε στην καλλιτεχνική σκηνή που ακμάζει στον Κεραμεικό, το Μεταξουργείο, το Γκάζι αλλά και σε ολόκληρη την πόλη, με την πανταχού παρούσα street art που μαρτυρεί την ύπαρξη ενός νέου κύματος που αψηφά τα καθιερωμένα και παρασύρει τον επισκέπτη.

Ιδέες & Προτάσεις

#1 Αφιερώστε λίγο χρόνο από το πρόγραμμά σας για να δείτε το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, άρτια προσαρμοσμένο στο πνεύμα των καιρών, που παρουσιάζει την αρχαιότητα μέσα από ένα υπερσύγχρονο σκηνικό.

#2 Η οδός Ερμού και οι πλατείες Καρύτση και Αγίας Ειρήνης, όλες σε απόσταση λίγων λεπτών με τα πόδια μεταξύ τους, προτείνονται ανεπιφύλακτα για το πλούσιο ρεπερτόριό τους με πιάτα από όλο τον κόσμο.

#3 Επισκεφθείτε τα Αναφιώτικα με την κυκλαδική αρχιτεκτονική τους που δεν θα συναντήσετε πουθενά αλλού στην πρωτεύουσα και απολαύστε ένα αναζωογονητικό ποτό και εξίσου αναζωογονητική θέα.

The Discover Greece Team
The Discover Greece Team

DiscoverGreece is a destination and experience focused travel portal which showcases 120 destinations.