Caldera view, Santorini

Το καλοκαίρι: μια υπόσχεση που η Ελλάδα δεν αθετεί ποτέ!

8.09.2015
Όπου κι αν βρίσκεστε, πρέπει να γνωρίζετε ένα πράγμα: το διάσημο ελληνικό καλοκαίρι συμβαίνει τώρα.
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
Όσο χρειάζεσαι για να φας μια χωριάτικη σαλάτα

Πού βρίσκεστε αυτή τη στιγμή; Σκυμμένοι πάνω στο γραφείο στη δουλειά σας, ρίχνοντας κλεφτές ματιές στο ιντερνέτ; Κοιτάζοντας έξω από ένα σκονισμένο παράθυρο;

Ή ίσως είστε απλά στο σπίτι αναβάλλοντας για μια ακόμη φορά όλες τις δουλειές και αγγαρείες που σας περιμένουν;

Όπου κι αν βρίσκεστε, πρέπει να γνωρίζετε ένα πράγμα: το διάσημο ελληνικό καλοκαίρι συμβαίνει τώρα.

Θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό, και γι αυτό ξεκινάμε το Happening Now: #GreekSummer.

summer in a promise

Για να δώσουμε πνοή σε αυτό το πρόγραμμα, περάσαμε λίγο χρόνο αναλογιζόμενοι τι ακριβώς είναι αυτό που κάνει τα ελληνικά καλοκαίρια τόσο ιδιαίτερα και γιατί η αίσθηση των καλοκαιρινών διακοπών στην Ελλάδα παραμένει έντονη για πολύ καιρό μετά την επιστροφή στο σπίτι.

Ο ήλιος, η θάλασσα και οι παραλίες στα πανέμορφα νησιά είναι το προφανές σημείο εκκίνησης για την ανεύρεση απάντησης σε αυτό το ερώτημα. Το ίδιο ισχύει και για το υπέροχο φαγητό και τη διάσημη φιλοξενία.

Ωστόσο πιστεύουμε ότι υπάρχει κάτι περισσότερο. Και νομίζουμε ότι το ανακαλύψαμε.

Για εμάς είναι τόσο απλό όσο μια λαχταριστή, γλυκιά, βαθυκόκκινη φέτα καρπούζι με φόντο τον καταγάλανο ουρανό. Μια γεύση από καλοκαίρι.

Είναι δυο πετσέτες απλωμένες η μια δίπλα στην άλλη στην παραλία, με το αντηλιακό και τη μάσκα καταδύσεων πεταμένα στην άμμο λίγο πιο πέρα. Καλοκαίρι για δύο.

Είναι ο ήχος ενός κοριτσιού που γελάει καθώς το καταβρέχει ο μπαμπάς του. Το καλοκαίρι σε ένα γέλιο.

Ή οι ικεσίες των παιδιών που παρακαλούν για λίγη ακόμη ώρα μέσα στο νερό. Εδώ θα χρειαστείτε όλες σας τις διαπραγματευτικές ικανότητες. Αν τελικά τα πείσετε να βγουν από τη θάλασσα, μπορείτε να είστε υπερήφανοι για την επίτευξη  μιας πολυπόθητης καλοκαιρινής «συμφωνίας», έστω κι αν στη θέση των εταίρων βρίσκονται οι μπόμπιρές σας!

summer in a promise

Φανταστείτε να σας συλλάβει ο φωτογραφικός φακός στον αέρα, με τεντωμένα χέρια, να βουτάτε από τα βράχια στην αναζωογονητική δροσιά της θάλασσας. Είναι το αίσθημα που περιμένατε όλη τη χρονιά. Το καλοκαίρι σε μια βουτιά.

Μπορεί απλά να είναι η εξερεύνηση των μονοπατιών ενός νησιού (το καλοκαίρι σε έναν περίπατο) ή μια παρέα φίλων που απολαμβάνουν τα κοκτέιλ τους δίπλα στη θάλασσα μετά το δείπνο (το καλοκαίρι σε μια βραδιά).

Κι ας μην ξεχάσουμε την απλή σκηνή δυο ερωτευμένων που ατενίζουν ένα νησιώτικο ηλιοβασίλεμα κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου. Λόγια που μόνο εκείνοι μπορούν να ακούσουν. Το καλοκαίρι σε μια υπόσχεση.

Τι τα συνδέει όλα αυτά; Το ελληνικό καλοκαίρι, φυσικά. Αυτό που συμβαίνει τώρα. Με ή χωρίς εσάς; Η επιλογή είναι δική σας.

The Discover Greece Team
The Discover Greece Team

DiscoverGreece is a destination and experience focused travel portal which showcases 120 destinations.