Η πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Γ. & Α. Μαμιδάκη» να δημιουργήσει το LoveGreece.com το 2013 στην Αθήνα έχει στόχο την ανάδειξη και προώθηση της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό μέσα από τα πρόσωπα χαρισματικών Ελλήνων.
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
Όσο χρειάζεσαι για να φας ένα κουλούρι

Ποιος είπε ότι η ελληνική κρίση έπαψε να «γεννά» δημιουργικότητα και έμπνευση; Ποιος είπε ότι η προσπάθεια νέων και ταλαντούχων ανθρώπων, στο πεδίο της τέχνης, της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας, έπαψε να εμπνέει οραματιστές Έλληνες, όπως την Πρόεδρο του Ιδρύματος «Γ. & Α. Μαμιδάκη», κα Τζίνα Μαμιδάκη;

Το αντίθετο αποδεικνύεται περίτρανα από την πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Γ. & Α. Μαμιδάκη» να δημιουργήσει το LoveGreece.com το 2013 στην Αθήνα, με στόχο την ανάδειξη και προώθηση της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό μέσα από τα πρόσωπα χαρισματικών Ελλήνων. Εμπνευσμένο από το δυναμισμό και τη δημιουργικότητα του ελληνικού επιχειρηματικού πνεύματος, έχει σκοπό να αναδείξει χαρισματικούς Έλληνες και να προωθήσει τις δραστηριότητές τους στο εξωτερικό, σηματοδοτώντας την εξωστρεφή Ελλάδα.

Αυτήν ακριβώς την προσπάθεια ανάδειξης της σύγχρονης και δημιουργικής πλευράς της Ελλάδας «αγκαλιάζει» το Discover Greece, αναδεικνύοντας το έργο του Ιδρύματος, συμπορευόμενο προς τον κοινό στόχο της προβολής της χώρας εντός και εκτός συνόρων.

Το Lovegreece.com αποτελεί ένα εγχείρημα ιδιαίτερα σημαντικό για ταλαντούχους νέους, οι οποίοι επιχειρούν αξιόλογο κα πρωτότυπο έργο, αλλά δεν είναι εύκολο να συνδεθούν με τα ελληνικά και τα διεθνή κανάλια υποστήριξης της προσπάθειάς τους.

Οι νέοι επιστήμονες, επιχειρηματίες, επαγγελματίες, καλλιτέχνες και δημιουργικές ομάδες που ξεχωρίζουν για τις πρωτότυπες ιδέες τους, τις υπηρεσίες, τις γνώσεις, τα προϊόντα τους και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, έχουν την ευκαιρία να προταθούν, επιλεγούν και παρουσιαστούν μέσα από την ιστοσελίδα του www.lovegreece.com και να ενταχθούν σε μια διεθνή καμπάνια ενημέρωσης, η οποία θα αξιοποιήσει όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ταυτόχρονα δημιουργούνται video/ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, δημοσιεύσεις και αφιερώματα σε διεθνή έντυπα, ενώ παράλληλα διοργανώνονται συνεντεύξεις τύπου, ειδικές εκδηλώσεις και παρουσιάσεις σε τηλεοπτικά δίκτυα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στόχος του LoveGreece.com είναι «να συγκεντρωθούν και να παρουσιαστούν με τον πλέον σύγχρονο και διαδραστικό τρόπο, όλα όσα σημαντικά και «εξαγώγιμα» έχει να παρουσιάσει η σύγχρονη Ελλάδα, σε όλους τους κλάδους και τομείς της Οικονομίας, της Τέχνης, των Γραμμάτων, των Επιστημών και της Κοινωνικής Συμμετοχής, αποδεικνύοντας τη δυναμική της χώρας και των ανθρώπων της.», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Πρόεδρος του Ιδρύματος, κα Τζίνα Μαμιδάκη.

Η Ελλάδα λοιπόν δεν έχει μόνο φυσικές ομορφιές, ελκυστικούς προορισμούς, πολιτισμό και ιστορική κληρονομιά. Έχει συγχρόνως έμψυχο, ενεργό και χαρισματικό δυναμικό που τιμά την ιστορία της και δίνει όραμα και αποστολή σε σπουδαίες προσωπικότητες, όπως την Πρόεδρο του Ιδρύματος «Γ. & Α. Μαμιδάκη» κα Τζίνα Μαμιδάκη, να το παρουσιάσουν σε όλο τον κόσμο!

LOVEGREECE

H κα Τζίνα Μαμιδάκη, σε μια σύντομη συνέντευξη, μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις και το όραμά της για την πρωτοβουλία αυτή.

The Discover Greece Team: Ποιοι λόγοι σας ώθησαν στην πρωτοβουλία αυτή;

κα Τζίνα Μαμιδάκη: «Η σπίθα που γέννησε το LoveGreece.com ήταν η ελληνική κρίση. Εμπνευσμένο από το δυναμισμό και τη δημιουργικότητα του ελληνικού επιχειρηματικού πνεύματος, το LoveGreece.com ιδρύθηκε το 2013, σαν μια πρωτοβουλία για την ενίσχυση και την προώθηση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, παρουσιάζοντας ταλαντούχους και επιτυχημένους Έλληνες. Με την εργατικότητα, την συνείδηση, την τάξη, την συνέπεια και το όραμα τους, οι Έλληνες επιχειρηματίες και επαγγελματίες αποτελούν σημαντικό παράγοντα της χώρας που αξίζει να παρουσιαστεί σε όλο τον κόσμο.»

The Discover Greece Team: Έχει βρει ανταπόκριση το εγχείρημα από τους νέους ταλαντούχους Έλληνες;

Ms Mamidaki: LoveGreece.com is all about talented Greeks who are unabashed extroverts! Its aim is not to be a sterile library of information, but an interactive forum overflowing with energy. LoveGreece.com focuses on outstanding entrepreneurs and successful individuals from the fields of research and innovation, art and culture, education and social services. Its aim is to attract interest and the support in order to boost the demand for Greek products and services.

The Discover Greece Team: What is the role of the committee and the Ambassadors of LoveGreece.com?

κα Τζίνα Μαμιδάκη: «Το LoveGreece.com αφορά ταλαντούχους Έλληνες με εξωστρεφή νοοτροπία και δυνατότητες. Σκοπός του δεν είναι να αποτελέσει μια στείρα βιβλιοθήκη πληροφοριών, αλλά ένα αλληλεπιδραστικό φόρουμ που ξεχειλίζει από ενέργεια. Το LoveGreece.com εστιάζει σε εξαιρετικούς επιχειρηματίες και επιτυχημένες προσωπικότητες από τους χώρους της έρευνας και της καινοτομίας, των τεχνών και του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και της κοινωνικής ευθύνης. Στόχος του είναι να προσελκύσει το ενδιαφέρον και τη βοήθεια του κόσμου προκειμένου να ενισχυθεί η ζήτηση για ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες.»

The Discover Greece Team: Ποιος είναι ο ρόλος της επιτροπής και των Ambassadors του LoveGreece.com;

κα Τζίνα Μαμιδάκη: «Εκτός από το ταλέντο και την επιμονή, το LoveGreece.com πιστεύει ότι τα πρόσωπα που θα παρουσιαστούν θα πρέπει να έχουν ανοιχτούς ορίζοντες, να είναι εξωστρεφή και προσηλωμένα στον στόχο και να ενεργούν ως πρότυπα ακεραιότητας, πρωτοτυπίας, ομαδικού πνεύματος, καινοτομίας και άλλων αξιών και χαρακτηριστικών που συμβάλλουν στη συνεχή επιτυχία. Επιδιώκοντας τη διαφάνεια στη διαδικασία επιλογής, το LoveGreece.com έχει συγκροτήσει μια κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείται από έγκριτους επαγγελματίες οι οποίοι συνεισφέρουν τις γνώσεις, την εμπειρία και τις δεξιότητές τους.

Οι Ambassadors είναι άνθρωποι οι οποίοι προέρχονται από διάφορους χώρους όπως αυτό της επιχειρηματικότητας, των τεχνών, της δημιουργίας κ.λπ. και έχουν διακριθεί και ξεχωρίσει με την πορεία τους όχι μόνο επαγγελματικά αλλά και για το ήθος αλλά και τις αξίες που πρεσβεύουν. Είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν μεγάλη επιρροή, εμπνέουν και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.»

The Discover Greece Team: Ποιο είναι το μήνυμά σας προς όλο αυτό το δυναμικό των νέων Ελλήνων που δημιουργεί και επιχειρεί, όχι πάντα στις καλύτερες συνθήκες;

κα Τζίνα Μαμιδάκη: «Το motto μας στο LoveGreece.com είναι We believe, we can. Οι Έλληνες μπορούν. Είναι ικανοί, δημιουργικοί, εργατικοί, εφευρετικοί, αντέχουν στις δυσκολίες, προσαρμόζονται γρήγορα, έχουν ικανότητες, καινοτομούν, και μπορούν να ηγηθούν. Πιστεύω ότι οι νέοι και όλοι μας πρέπει να δημιουργήσουμε κουλτούρα συνεργασίας, να συγκεντρωνόμαστε στον στόχο μας, να μην το βάζουμε κάτω, να φροντίζουμε τους ανθρώπους μας να ανθίσουν και να εξελιχθούν και να μάθουμε ότι η αποτυχία δεν είναι καταστροφή. Χαίρομαι όταν βλέπω εταιρίες νέων ανθρώπων, όπως για παράδειγμα την Workable, μια Ελληνική Startup που ιδρύθηκε το 2012 και η οποία ανακοίνωσε μόλις πριν λίγο ότι έλαβε χρηματοδότηση 27 εκατ. δολαρίων, η οποία έχει παρουσία σε 3.000 επιχειρήσεις και 52 χώρες που χρησιμοποιούν σήμερα τις υπηρεσίες της να τραβούν την προσοχή και την εμπιστοσύνη διεθνών funds.

Αν λοιπόν το ονειρευτούν, μπορούν και να το κάνουν.»

The Discover Greece Team
The Discover Greece Team

DiscoverGreece is a destination and experience focused travel portal which showcases 120 destinations.