Athens Marathon

Με πνεύμα εφηβικό

3.11.2015
Marina Vernicos
Μια Αθηναία μαθήτρια προετοιμάζεται για το Σαββατοκύριακο του Μαραθώνιου.
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
Όσο χρειάζεσαι για να φας μια φέτα καρπούζι

Μια Αθηναία μαθήτρια προετοιμάζεται για το Σαββατοκύριακο του Μαραθώνιου.

Ο Μαραθώνιος της Αθήνας, είναι ένας ετήσιος θεσμός που πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία και συγκεντρώνει συμμετοχές από όλο τον κόσμο, όχι μόνο ως αθλητικό και κοινωνικό δρώμενο αλλά και για το ιστορικό ιδεώδες που αντιπροσωπεύει. Φέτος, περίπου 43.000 δρομείς θα πάρουν μέρος στους αγώνες δρόμου της διοργάνωσης καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχής!

Panathinaiko Stadium - Kallimarmaro

Ακολουθούν μερικές σκέψεις και συναισθήματα μιας νεαρής Αθηναίας μαθήτριας που θα συμμετάσχει στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων στα πλαίσια του Μαραθώνιου της Αθήνας αυτή την Κυριακή:

Όταν ήμουν πιο μικρή, πήγαινα κάθε χρόνο για να δω τους αθλητές που έτρεχαν και ονειρευόμουν τη δική μου συμμετοχή.

“Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για τον Μαραθώνιο, αλλά και λίγο αγχωμένη επίσης, γιατί αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα διαγωνιστώ  με άλλους στο τρέξιμο. Αυτή θα είναι η νέα μου καταχώριση στο «προσωπικό μου βιβλίο εμπειριών» αλλά και ένας τρόπος για να συγκεντρωθούν χρήματα καθώς και να  ευαισθητοποιηθεί το ευρύ κοινό σχετικά με ανθρώπους, κυρίως παιδιά, που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.

Ακόμη και η προπόνηση για τον «Μικρό Μαραθώνιο», όπως τον αποκαλώ, αποτελεί πραγματική πρόκληση. Ως μαθήτρια Λυκείου, ο χρόνος μου είναι πραγματικά πολύτιμος. Δεν έχω προπονητή ή κάποιον να με καθοδηγεί, προτιμώ να το κάνω μόνη μου. Ο τερματισμός και μόνο θα με κάνει να νιώσω πολύ περήφανη για τον εαυτό μου!

Όταν ήμουν πιο μικρή, πήγαινα κάθε χρόνο για να δω τους αθλητές που έτρεχαν και ονειρευόμουν τη δική μου συμμετοχή. Περιμένω ότι θα είναι μια μέρα γεμάτη ευτυχία και ομαδικό πνεύμα και ότι όλοι θα κινούνται προς ένα κοινό στόχο, γνωρίζοντας πως αυτό που κάνουμε θα βοηθήσει, έστω και λίγο, στη βελτίωση της ζωής νέων ανθρώπων που είναι λιγότερο τυχεροί από εμάς.”

Athens, Greece

Be there this coming Sunday, November 8th, at 9.00 am! Whether you’re a runner or not, join the Marathon celebration and take part in the for an unforgettable experience. Don’t forget to share your moments with #athensauthenticmarathon!

Αυτή την Κυριακή, 8 Νοεμβρίου, στις 9.00 π.μ. να είστε όλοι εκεί! Δρομείς ή όχι, μπείτε κι εσείς στη γιορτή του Μαραθωνίου της Αθήνας και πάρτε μέρος στα events της διοργάνωσης για μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη! Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε τις στιγμές σας με το #athensauthenticmarathon!

Xenia Kominea
Xenia Kominea
High School Student