Amorgos is the perfect holidays' destination for those who seek privacy and tranquility

Αμοργός: η απαράμιλλη

23.02.2016
Τα τελευταία χρόνια έχω κατορθώσει να μείνω πιστή σε ένα και μοναδικό αγαπημένο προορισμό, την Αμοργό. Αυτό το απίστευτα ποικιλόμορφο νησί έχει αιχμαλωτίσει την καρδιά και το μυαλό μου και έχει δημιουργήσει λατρεμένες αναμνήσεις που διαρκούν στο χρόνο.
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
Όσο χρειάζεσαι για να πιεις τον ελληνικό καφέ σου

Πιστεύω πως όλοι οι Έλληνες, όπως κι εγώ άλλωστε, θα το έβρισκαν δύσκολο να επιλέξουν το αγαπημένο τους νησί. Υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία επιλογών, η κάθε μια από τις οποίες είναι τόσο μοναδική και ξεχωριστή από τις υπόλοιπες.

Μόλις νομίζεις ότι έχεις κατασταλάξει σε μια λίστα με τις κορυφαίες σου επιλογές, έρχονται οι καλοκαιρινές διακοπές και αναθεωρείς προσθέτοντας ένα νέο αγαπημένο νησί. Κι αυτό είναι κάτι που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο!

Τα τελευταία χρόνια έχω κατορθώσει να μείνω πιστή σε ένα και μοναδικό αγαπημένο προορισμό, την Αμοργό. Αυτό το απίστευτα ποικιλόμορφο νησί έχει αιχμαλωτίσει την καρδιά και το μυαλό μου και έχει δημιουργήσει λατρεμένες αναμνήσεις που διαρκούν στο χρόνο.

Η Αμοργός είναι προικισμένη με απίθανες παραλίες, πεντακάθαρα γαλάζια νερά, αρχαία μονοπάτια, μαγευτικές οροσειρές, υπέροχο φαγητό και πλούσια πολιτισμική παράδοση.

Γνωστή στο ευρύ κοινό από την ταινία του 1988 «Το Απέραντο Γαλάζιο», η Αμοργός μπορεί αναμφίβολα να υπερηφανεύεται ως το πιο εντυπωσιακό νησί των Κυκλάδων, προικισμένη με απίθανες παραλίες, πεντακάθαρα γαλάζια νερά, αρχαία μονοπάτια, μαγευτικές οροσειρές, υπέροχο φαγητό και πλούσια πολιτισμική παράδοση.

Υπάρχουν πολλά αξιόλογα μέρη στο νησί τα οποία αφήνουν στον επισκέπτη εντυπώσεις που αντέχουν στο πέρασμα του χρόνου: πρώτο και κύριο είναι το εντυπωσιακό μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, χτισμένο πάνω σε ένα τεράστιο, κάθετο βράχο. Ακολουθούν η Χώρα που θυμίζει λαβύρινθο και η αρχαία πόλη της Αρκεσίνης με την εκπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος.

Natalie Kontou

Αυτό που με σαγήνεψε είναι τα υπέροχα μονοπάτια που ξετυλίγονται μέσα από χωράφια με άγρια βότανα. Όταν βρίσκομαι σε έναν καινούργιο προορισμό, προτιμώ να τον εξερευνώ με τα πόδια γιατί με αυτό τον τρόπο πάντα μπορείς να ανακαλύψεις τους θαυμαστούς κρυφούς θησαυρούς του.

Όταν βρίσκομαι σε έναν καινούργιο προορισμό, προτιμώ να τον εξερευνώ με τα πόδια γιατί με αυτό τον τρόπο πάντα μπορείς να ανακαλύψεις τους θαυμαστούς κρυφούς θησαυρούς του.

Στην Αμοργό δεν μπορώ να αντισταθώ στην επιθυμία να ακολουθήσω ένα από τα πολλά μονοπάτια του νησιού, να χαθώ μέσα στους καταπράσινους λόφους και να αφήσω τα μεθυστικά αρώματα των βοτάνων να με παρασύρουν. Όπως μια μέλισσα έλκεται από το νέκταρ των λουλουδιών, έτσι κι εγώ έλκομαι από αυτά τα αρώματα που πλημμυρίζουν τον Αμοργιανό αέρα.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ ένα περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια της πρώτης μου καλοκαιρινής επίσκεψης στην Αμοργό. Έκανε ζέστη και πήγαινα προς το λιμάνι για μια δροσιστική βουτιά στα κρυστάλλινα νερά του νησιού. Καθώς περνούσα μπροστά από ένα περιβόλι, ένας ντόπιος με χαιρέτησε και μου πρόσφερε ολόφρεσκες, ζουμερές ντομάτες και σύκα που είχαν ωριμάσει στον ήλιο! Κάθισα μαζί του για να απολαύσω το δώρο του και περάσαμε πολλή ώρα με ευχάριστη κουβεντούλα.

Natalie Kontou

Πιστεύω πως αυτό ακριβώς είναι που κάνει την Ελλάδα τόσο ερωτεύσιμη. Οι ανοιχτόκαρδοι άνθρωποι που σε φιλεύουν σαν να είσαι μέλος της οικογένειάς τους χωρίς καν να σε γνωρίζουν, που σου προσφέρουν καλοσύνη, ζεστασιά και συμπόνια. Έχοντας ταξιδέψει πολλές φορές μόνη σε κάποιες από τις ομορφότερες γωνιές της Ελλάδας, μπορώ να πω ότι αυτό το χαρακτηριστικό είναι κοινό στους περισσότερους Έλληνες και σε κάνει να νιώθεις ευτυχισμένος και περήφανος για την πατρίδα σου.

Αν επισκεφτείτε την Αμοργό, πράγμα που συνιστώ ανεπιφύλακτα, δεν πρέπει να φύγετε πριν φάτε στο «Λιμάνι της κυρά-Κατίνας» που σερβίρει πεντανόστιμα τοπικά εδέσματα και φρεσκοαλιευμένο ψάρι. Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τη μοναδική σαλάτα με καρότα.

Κι επειδή κανένας δεν φεύγει από έναν προορισμό χωρίς ένα ενθύμιο, ένα από τα αγαπημένα μου σουβενίρ είναι το αποσταγμένο ανθόνερο και κάποια μείγματα ντόπιων βοτάνων από το κατάστημα IAMATA στο χωριό Λαγκάδα.

Δυστυχώς, έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που ήμουν εκεί αλλά αυτό το καλοκαίρι η Αμοργός σίγουρα θα είναι ένα από τα μέρη που θα επισκεφτώ!

Natalie Kontou
Natalie Kontou
Co-Founder & CCO of Athens Insiders

A traveler at heart who loves discovering new places and meeting people. Rediscovering ourselves and what surrounds us and appreciating life’s simple things and moments is my driving force.