View of Rhodes town from the port

Η αγάπη μου για τη Ρόδο

5.04.2016
Η Ρόδος έχει μια πολύ ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου! Ήταν η αφορμή να ασχοληθώ με τις μεγάλες αποστάσεις και να πάρω την απόφαση να διεκδικήσω την πρόκριση στους Oλυμπιακούς του Ρίο.
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
Όσο χρειάζεσαι για να φας μια φέτα καρπούζι

Η Ρόδος έχει μια πολύ ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου! Ήταν η αφορμή να ασχοληθώ με τις μεγάλες αποστάσεις και να πάρω την απόφαση να διεκδικήσω την πρόκριση στους Oλυμπιακούς του Ρίο.

Η συμμετοχή μου στον δεύτερο μαραθώνιο της Ρόδου ήταν μια από τις πιο όμορφες στιγμές στην αθλητική μου καριέρα, μία υπέροχη διαδρομή δίπλα στη θάλασσα σ’ ένα υπέροχο νησί με πολύ φιλόξενους ανθρώπους που μ’ αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή και που μου έδωσε μεγάλη υποστήριξη και ενθάρρυνση! Τι άλλο να ζητήσει κανείς!

Σήμερα, έχοντας πλέον εξασφαλίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο,  προπονούμαι στη Ρόδο, σ’ αυτό το υπέροχο νησί που με γεμίζει ενέργεια.  Επέλεξα συνειδητά τη Ρόδο για τις προπονήσεις μου και δεν την αλλάζω με τίποτα. Κάτι δυνατό με δένει με αυτό το νησί.

Ήδη από την προετοιμασία μου για το Μαραθώνιο του Βερολίνου ερχόμουν κάθε δεύτερο σαββατοκύριακο για να τρέξω τις μακρινές αποστάσεις. Διαλέγω πάντα παραλιακές διαδρομές. Μ’ αρέσει να αφήνω ελεύθερο το βλέμμα μου να ταξιδεύει στο ανεξάντλητο γαλάζιο του Αιγαίου· ένα τέτοιο τοπίο ξεκουράζει τον δρομέα. Όταν τρέχω στη Ρόδο απελευθερώνομαι. Δεν συγκρίνεται με τίποτε αυτή η αίσθηση, δεν το έχω ζήσει πουθενά αλλού.

Στη Ρόδο δεν έχω έλθει βέβαια ποτέ για τουρισμό. Δυστυχώς, οι υποχρεώσεις μου και η εντατική προετοιμασία για τους Oλυμπιακούς Αγώνες του Ρίο δεν θα μου επιτρέψουν και φέτος να κάνω διακοπές. Όταν τα καταφέρω όμως, θα προτιμήσω κάποιο από τα χωριά της Νότιας Ρόδου, γνωρίζω ότι εκεί ο τρόπος ζωής παραμένει αυθεντικός. Στις διακοπές μου θέλω να κατεβάζω ρυθμούς, να απολαμβάνω τον ήλιο και τη θάλασσα και να γεμίζω μπαταρίες ώστε να συνεχίζω με ενέργεια τις προπονήσεις. Ανυπομονώ για τη στιγμή που θα απολαμβάνω τις παραλίες της Νότιας Ρόδου.

Rania Rembouli

Μία κορυφαία στιγμή στη Ρόδο

Κορυφαία εμπειρία που έζησα στη Ρόδο ήταν οπωσδήποτε ο τερματισμός στο δεύτερο Μαραθώνιο και το γεγονός ότι έφθασα πολύ κοντά στην πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Ρίο, την οποία θα είχα ήδη πετύχει στην Ρόδο εάν είχε γίνει νωρίτερα η αλλαγή του ορίου.

Η στιγμή του τερματισμού έχει χαραχτεί βαθιά στη μνήμη μου. Αισθανόμουν τον κόσμο να με ενθαρρύνει και να με εμψυχώνει και ένιωθα σαν να βρίσκομαι στο νησί μου, τη Λέρο, μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, φίλους και γνωστούς. Κόβοντας το νήμα του τερματισμού ήμουν ιδιαίτερη συγκινημένη. Ο κόσμος της Ρόδου έχει αγκαλιάσει το δρομικό κίνημα και είναι πραγματικά ευχάριστο αυτό!

Πιστεύω ότι η φετινή διαδρομή του Μαραθωνίου, η οποία περνά δίπλα από όλα αυτά τα μοναδικά μνημεία της Ρόδου και το Αιγαίο, είναι ιδιαίτερη… Αξίζει κανείς να βιώσει αυτή την εμπειρία, θα είναι πραγματικά μοναδική

Τα αγαπημένα μου σημεία στη Ρόδο

Υπάρχουν τρία συγκεκριμένα σημεία που ξεχωρίζω στη Ρόδο και που δεν παραλείπω να επισκέπτομαι με κάθε ευκαιρία. Μου αρέσει πολύ να βλέπω το ηλιοβασίλεμα από το Μόντε Σμιθ. Είναι καταπληκτικοί οι περίπατοι με θέα προς τη θάλασσα.

Στην παραλία δίπλα στο ενυδρείο νιώθω πάντα σαν να βρίσκομαι απέναντι στο άπειρο. Αυτή η απεραντοσύνη του Αιγαίου μου μεταδίδει ένα αίσθημα ελευθερίας, ξεκουράζει το πνεύμα.

Νιώθω πάντα πολύ ιδιαίτερα δίπλα στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού και τα Ελαφάκια, στο Μανδράκι. Σε αυτό το σημείο αισθάνεται κανείς πολύ έντονα τις δονήσεις της τόσο σπουδαίας ιστορίας της Ρόδου και του πολιτισμού της. Όταν βρίσκομαι εκεί, είναι σαν να μην είμαι σε νησί, αλλά σε μία μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη…

Rania Rembouli

Rania Rembouli

Rania Rempouli
Rania Rempouli
Athlete

Born on 16/05/1989 on Leros, she is a member of the Youth Sports Club of Leros and Panagiotis Haramis is her coach.
She started track sports at the age of 13.
Since she was 14, she has gained distinction in running competitions both in Greece and abroad. Her top achievement so far is qualifying for the Rio 2016 Olympic Games following the Berlin marathon on 27/09/2015.
She is a graduate of the Physical Education Department of the University of Athens, and her dissertation subject was “ Children and Games”.

Διαβάστε Περισσότερα