The city of Athens at Sunset

Το Πάθος μου για την Ελλάδα

22.06.2016
By Evan Wise
Μετακόμισα στην Αθήνα με τους γονείς μου στις αρχές της δεκαετίας του ’90 για επαγγελματικούς λόγους και παρόλο που η παραμονή μας υποτίθεται πως θα ήταν προσωρινή, εξελίχθηκε σε μόνιμο τρόπο ζωής.
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
Όσο χρειάζεσαι για να φας μια φέτα καρπούζι
Η Ελλάδα είναι το σπίτι μου τα τελευταία 23 χρόνια και θα συνεχίσει για πολύ καιρό.

Μετακόμισα στην Αθήνα με τους γονείς μου στις αρχές της δεκαετίας του ’90 για επαγγελματικούς λόγους και παρόλο που η παραμονή μας υποτίθεται πως θα ήταν προσωρινή, εξελίχθηκε σε μόνιμο τρόπο ζωής. Αν με ρωτήσετε ποιο είναι το πάθος μου για την Ελλάδα, η απάντηση είναι απλή! Πώς να μην αγαπήσεις την ψυχή της Μεσογείου! Το κλίμα, τη διαφορετικότητα, τα τοπία και, πάνω απ’ όλα, τους ανθρώπους της!

Σπούδασα διοίκηση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και δουλεύω στην τουριστική βιομηχανία για περισσότερο από μια δεκαετία.

Αυτό που μπορώ να πω για την Ελλάδα είναι ότι έχει κάθε δυνατότητα να γίνει ο υπ’ αριθμόν 1 τουριστικός προορισμός στον κόσμο. Ρωτήστε οποιονδήποτε και θα συμφωνήσει! Το μεγαλύτερο πάθος μου είναι τα ταξίδια και πριν από μερικά χρόνια, ως ταξιδιωτική blogger, έφτιαχνα βίντεο από τα ταξίδια μου στην Κοτ ντ Αζούρ. Ένας φίλος που με επισκέφτηκε από το Άμπου Ντάμπι έκανε ένα απλό σχόλιο – «Γιατί να θέλεις να προωθήσεις τις Κάννες όταν έχεις αυτό!» Με «αυτό» εννοούσε την Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Με ενέπνευσε να δημιουργήσω ένα blog αφιερωμένο μόνο στην προώθηση του Πάθους μου για την Ελλάδα, το My Passion for Greece.

Elena Seergeva

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα – σπίτι είναι το μέρος που αγαπάς περισσότερο

Νιώθω πραγματικά ευλογημένη που ζω σε μια από τις ωραιότερες «ριβιέρες» του κόσμου. Μου παίρνει περίπου 7 λεπτά περπάτημα από το σπίτι μου για να βρεθώ στην παραλία. Πραγματικά πιστεύω ότι τα έργα στο Ελληνικό θα ανεβάσουν την Αθηναϊκή Ριβιέρα στο επίπεδο που της αξίζει! Και να σκεφτεί κανείς ότι πόλεις όπως το Ντουμπάι είναι χτισμένες στην έρημο, ενώ εμείς είμαστε ευλογημένοι με φυσική ομορφιά, ατέλειωτες ακτογραμμές και ιδανικό κλίμα! Η Αθήνα δεν είναι μόνο η Ακρόπολη και οι επισκέπτες σίγουρα πρέπει να παρατείνουν τη διαμονή τους εδώ. Η Αθήνα είναι ιδανικός προορισμός για διακοπές στην πόλη όλες τις εποχές του χρόνου.

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα το καλοκαίρι είναι επίγειος παράδεισος. Οι καλοκαιρινές νύχτες στη Βουλιαγμένη είναι ανεκτίμητες: απολαύστε μια μέρα χαλάρωσης στην παραλία του Αστέρα, δείτε το ηλιοβασίλεμα με ένα απογευματινό κοκτέιλ στο Matsuhisa, Astir Palace Resort και χορέψτε μέχρι το πρωί στο Island Club Restaurant, ένα από τα καλύτερα nightclub στον κόσμο. Η τοποθεσία είναι θαυμάσια, πιστέψτε με.

Τα καλοκαίρια μου στην Αντίπαρο

Μεγάλωσα στην Ελλάδα και κάθε καλοκαίρι μέχρι την ηλικία των 16 περνούσα τουλάχιστον δύο εβδομάδες αλλά και πολλές πασχαλινές διακοπές στην Αντίπαρο. Η Αντίπαρος έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου. Ένα μικρό, γραφικό νησί μακριά από τον μαζικό τουρισμό. Στο νησί όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και ήταν σαν να επισκεπτόμουν τους συγγενείς μου. Το αγαπημένο μου κομμάτι των διακοπών ήταν οι βαρκάδες στις απομονωμένες παραλίες, η ταβέρνα του Καπετάν Πιπίνου και η φρέσκια αστακομακαρονάδα που τρώγαμε στο σπίτι για μεσημεριανό.

Πώς να μην αγαπήσεις την ψυχή της Μεσογείου!

Antiparos island

Γιατί όλοι αγαπούν την Ελλάδα;

Για την απλή, αυθεντική φιλοξενία! Αλήθεια, έχω πάρει συνεντεύξεις κι έχω μιλήσει με ανθρώπους από κάθε γωνιά του κόσμου  και αυτό που αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους έχουν επισκεφτεί την Ελλάδα είναι οι άνθρωποί της. Οι Έλληνες δίνουν με την καρδιά τους και αν ταξιδέψεις σε μέρη όπως η Κρήτη θα βιώσεις την αυθεντική φιλοξενία. Θα σου ανοίξουν το σπίτι τους, θα σε υποδεχτούν με μια ανοιχτή αγκαλιά και θα σου προσφέρουν ό, τι καλύτερο έχουν. Στην Ελλάδα φροντίδα σημαίνει να μοιράζεσαι – αληθινά!

Elena Sergeeva
Elena Sergeeva
Travel Blogger

Elena Sergeeva has an accomplished career in tourism marketing and has worked for top Greek and international tourism brands.
Russian born, she has lived in Greece for more than 20 years.
Elena has worked with luxury hotel brands, managing business development and foreign market opportunities in lucrative markets including Russia. She has extensive experience as a marketing consultant to both corporate and small and midsize business clients.

Elena is the founder of several professional blogs including Passion for Greece, Passion for Hospitality and newly launched Passion for Dubai.
She is a co-founder of Travel Bloggers Greece.
Her website development and blogging work has been featured in travel industry and major Greek media outlets. She is fluent in English, Greek and Russian.

Διαβάστε Περισσότερα