Pigadia, the capital of Karpathos and the main port

Κάρπαθος, αγαπημένος προορισμός

30.08.2016
Ένας προορισμός όμως που δεν περίμενα να με συνεπάρει τόσο είναι η Κάρπαθος, με το άγριο τοπίο της, τη μοναδική Όλυμπο και βέβαια μερικές από τις καλύτερες παραλίες που έχω πάει ποτέ μου.
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
Όσο χρειάζεσαι για να πιεις τον ελληνικό καφέ σου

Μου είναι πραγματικά δύσκολο να διαλέξω τις καλύτερες διακοπές μου. Κάθε καλοκαίρι και κάθε προορισμός στην Ελλάδα μου αφήνει πάντα υπέροχες αναμνήσεις. Ένας προορισμός όμως που δεν περίμενα να με συνεπάρει τόσο είναι η Κάρπαθος, με το άγριο τοπίο της, τη μοναδική Όλυμπο και βέβαια μερικές από τις καλύτερες παραλίες που έχω πάει ποτέ μου.

Karpathos island

Οι καλύτερες εμπειρίες στο νησί

Μια επίσκεψη στην Όλυμπο με τη μοναδική θέα αλλά και τις γυναίκες με τις παραδοσιακές φορεσιές είναι κατά τη γνώμη μου η νούμερο ένα εμπειρία.

Karpathos traditional

Οπωσδήποτε βουτιά στην παραλία του Αγίου Μηνά, στην παραλία Διακόφτης και σε μια από τις αγαπημένες μου, τη Μικρή Αμμοοπή. Εννοείται πως οι παραλίες Άπελλα, Αχάτα και Κυρά Παναγιά είναι εξίσου υπέροχες. Το βραδάκι στα Πηγάδια για φαγητό στην «Ωραία Κάρπαθο» και μετά ποτό στο «Ανώι»!

Karpathos beach

Στην Κάρπαθο έζησα τις καλύτερες καλοκαιρινές στιγμές μου ως τώρα. Το καλύτερο βραδινό μπάνιο, το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα, την καλύτερη διαδρομή με το αυτοκίνητο, το καλύτερο σημείο για ποδηλασία και πεζοπορία. Η Κάρπαθος σου τα προσφέρει όλα! Σε μία απο τις επισκέψεις μου στην Όλυμπο, αφού εξερευνήσαμε όλο το χωριό, αποφασίσαμε με την παρέα μου να ανεβούμε σε μια πλαγιά που υπάρχουν κάποιοι παλιοί ανεμόμυλοι. Από εκεί η θέα σε όλο το νησί ήταν κάτι μοναδικό.

Βέβαια το αγαπημένο μου σημείο στο νησί είναι η φανταστική παραλία του Αγίου Μηνά ενώ το φαγητό που πρέπει να δοκιμάσει κανείς στην Κάρπαθο- και εγώ νοσταλγώ πραγματικά- είναι το φρέσκο τυρί Μανούλι και η ομελέτα με τσιμέτες, ένα είδος σπαραγγιού που φυτρώνει στο νησί.

Νησιά του Αιγαίου

Μου αρέσει να ανακαλύπτω την Ελλάδα με αυτοκίνητο. Ταξιδεύω πάντα με παρέα φίλων και όταν είναι δυνατόν παίρνω μαζί και το σκύλο μου, την Γκράππα. Το τελευταίο μου ταξίδι ήταν στην πανέμορφη Πάτμο που επισκέφθηκα για πρώτη φορά και μου άρεσε πολύ. Το επόμενο ταξίδι είναι στη Νίσυρο και ενώ έχω πάει ξανά, ανυπομονώ! Ένας προορισμός που είναι στη λίστα μου είναι τα Αντικύθηρα, όπου ελπίζω σύντομα να καταφέρω να πάω.

Σχεδόν ποτέ δεν αγοράζω σουβενίρ, ίσως γιατί καταγράφω τις καλύτερες στιγμές με τη φωτογραφική μου μηχανή, οπότε γυρίζω σπίτι με αρκετές φωτογραφίες που κρατούν τις αναμνήσεις ζωντανές.

Αν κάτι αγαπώ πολύ στην Ελλάδα…

…αυτό είναι το ανεκτίμητο ελληνικό φως και κλίμα, το πεντανόστιμο φαγητό, οι φιλόξενοι και χαμογελαστοί άνθρωποι.

Ανακάλυψε τα νησιά του Αιγαίου

Nikolas Mastoras
Nikolas Mastoras
Photographer and Digital Content creator

My name is Nikolas Mastoras. I was born in Kalamata in 1979 and have lived and worked in Athens since 2005. I studied in London which filled me with different stimuli and it was there that I developed a passion for technology, became properly acquainted with music and found many new outlets to express my creativity.

After having worked in communication & social media for 7 years, I have exclusively dedicated the last couple of years to photography and digital content creation. I travel frequently and keep an image library of the destinations.

Διαβάστε Περισσότερα