Porto Katsiki combines a dramatic cliff-side setting with a bird’s eye view of the beach and sea

Marketing Greece: Οι καλοκαιρινές στιγμές μας

5.10.2016
Η ομάδα της Marketing Greece, τα τελευταία 2 χρόνια ταξιδεύει με τις προτάσεις της τους αναγνώστες του DiscoverGreece.com, σε υπέροχους ελληνικούς προορισμούς.
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
Όσο χρειάζεσαι για να φας ένα σουβλάκι

Η ομάδα της Marketing Greece, τα τελευταία 2 χρόνια ταξιδεύει με τις προτάσεις της τους αναγνώστες του DiscoverGreece.com, σε υπέροχους ελληνικούς προορισμούς. Όπως κάθε χρόνο, το καλοκαίρι γέμισε με άρθρα και εικόνες από γαλάζια νερά, αμμώδεις παραλίες, ιδέες για θαλάσσια σπορ και καλοκαιρινά event στα νησιά της Ελλάδας.

Οι επιλογές άλλωστε είναι πάρα πολλές και οι συνδυασμοί που μπορεί να επιλέξει ο επισκέπτης είναι αμέτρητοι. Βουνό στην ορεινή Ελλάδα, αξιοθέατα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, μοναδικές παραλίες στην Πελοπόννησο και την Κρήτη, σμαραγδένια νερά στο Ιόνιο, μπλε Αιγαίο, άσπρα κυκλαδίτικα σοκάκια αλλά και πράσινα Δωδεκάνησα.

Πού επιλέξαμε όμως να πάμε εμείς φέτος το καλοκαίρι; Βουνό ή θάλασσα; Βόρεια, Νότια ή μήπως Στερεά Ελλάδα; Συγκεντρώσαμε τις καλύτερες στιγμές μας και σας τις αποκαλύπτουμε. Και αν δεν έχετε επισκεφθεί ακόμη κάποια από τα παρακάτω μέρη, ευκαιρία να τα σημειώσετε και να σχεδιάσετε τις επόμενες διακοπές σας.

ΟΜΑΔΑ WEB & DIGITAL MARKETING

Σκόπελος

The heart-lifting scenery

Σκόπελος: Διάλεξα τον συγκεκριμένο προορισμό λόγω του συνδυασμού πράσινου και εντυπωσιακών παραλιών που προσφέρει και η αλήθεια είναι ότι ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες μου…

Τα πεύκα φτάνουν μέχρι την παραλία, τα νερά έχουν εντυπωσιακούς χρωματισμούς λόγω και της γύρω βλάστησης και οι διαδρομές στο νησί είναι πανέμορφες ανάμεσα στα δάση.

Η νότια πλευρά του νησιού είναι γεμάτη παραλίες και κολπίσκους, αναμεσά τους η Καστάνη, ο Πάνορμος, η Μηλιά και η Στάφυλος, που είναι και οι πιο γνωστές. Σε όλες αυτές ο ήλιος δύει από την πλευρά της θάλασσας, προτρέποντας όλους να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα!

Επισκέψου την Πάνορμο

Ζαγοροχώρια – Ζίτσα

Στην 4ήμερη εκδρομή σε Γιάννενα και Ζαγοροχώρια υπήρξαν πολλά και μοναδικά μέρη και εμπειρίες που μπήκαν στο πλάνο μου.

Το πιο εντυπωσιακό όλων όμως είναι το Θεογέφυρο, ένα φυσικό γεφύρι του ποταμού Καλαμά, μοναδικό σε ομορφιά.

Tip: Οπωσδήποτε καφέ ή φαγητό στον Μύλο ακριβώς πάνω από το ποτάμι 2 λεπτά από το Θεογέφυρο!

Νίκος Δ.

Νομός Λασιθίου – Κρήτη

Spinalonga island in Crete

Η Κρήτη είναι πανέμορφη από άκρη σ ’άκρη και το Λασίθι συγκεντρώνει όλα αυτά που την κάνουν να ξεχωρίζει. Αγαπημένη στιγμή η επίσκεψη στην απόκοσμη Σπιναλόγκα και στη συνέχεια φρέσκο ψάρι απέναντι στην Πλάκα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε : ξύγαλο Σητείας , κοχλιούς και μπόλικη ρακή.

Πάνος Κ.

Επισκέψου την ιστορική Σπιναλόγκα

Αίγινα

Sailing boats in Aeginas port

Η Αίγινα ήταν ιδανική επιλογή για τις καλοκαιρινές διακοπές μου λόγω της εγγύτητας της με την Αθήνα. Μου αρέσει ο συνδυασμός της αστικής καλοκαιρινής εμπειρίας (Athens Riviera) και της Αίγινας,  ενός νησιού απέχει από την Αθήνα μόλις μία ώρα. Με λίγα λόγια: Ήρεμες διακοπές, χαλάρωση σε όμορφες αμμώδεις παραλίες και εξερεύνηση του τοπίου με δραστηριότητες στη φύση. Η λαχτάρα για την πρώτη  βουτιά στα κρυστάλλινα νερά της Αίγινας είναι μία από τις καλύτερες στιγμές των διακοπών μου!

Η παραλία Κλήμα είναι μια από τις αγαπημένες μου στο νησί, ιδανικό σημείο για να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Μια απογευματινή δραστηριότητα που προτείνω ανεπιφύλακτα για τους λάτρεις της φύσης, είναι πεζοπορία στα μονοπάτια της Αίγινας και αναζήτηση για τον παλαιό Ελαιώνα, ένα τοπίο που σε ταξιδεύει στον χρόνο. Μετά την πεζοπορία, δεν υπάρχει πιο μαγευτική στιγμή από το ηλιοβασίλεμα στην Αιγινήτισσα.

Νίκος Κ.

Αλμωπία, Μάνη, Λέσβος

Φέτος ήταν ένα καλοκαίρι γεμάτο θάλασσα αλλά και βουνό. Πώς θα μπορούσα άλλωστε να αντισταθώ στα λουτρά Πόζαρ στην Αλμωπία; Αλλά και στο καλό ψαράκι στη γοητευτική Μάνη και το ουζάκι Βαρβαγιάννη στη Λέσβο;

Έτσι λοιπόν φέτος το καλοκαίρι επισκέφθηκα την καταπράσινη Αλμωπία, τη Λέσβο και τη Μάνη. Εντελώς διαφορετικά μέρη που παρόλα αυτά με κάποιο τρόπο μου θύμιζαν αρκετά το ένα το άλλο. Ίσως ήταν το πράσινο που συνάντησα και στους τρεις προορισμούς, ίσως οι φιλικοί και ευδιάθετοι ντόπιοι που σε κάθε περίπτωση μου άνοιξαν την πόρτα του σπιτιού τους και με καλοδέχτηκαν!

Pozar thermal springs

Στην Αλμωπία λοιπόν πρέπει να πας οπωσδήποτε στον καταρράκτη της Κουνουπίτσας για περπάτημα αλλά και για χαλάρωση δίπλα στα κρύα νερά του καταρράκτη.

Picturesque Gerolimenas in Mani

Στη Μάνη, πέρα από τον μαγικό Γερολιμένα και πριν φτάσεις στη Βάθεια, κάνε στάση στο χωριό Άλικα και ανακάλυψε την κρυμμένη παραλία του Αλμυρού.

Nothing captures the essense of Greece quite like ouzo

Στη Λέσβο να κάνεις την απογευματινή βουτιά σου στον Χρούσο.

Μαρία Κ.

Ζήσε την εμπειρία του ούζου στο Πλωμάρι

ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Sailing

Κεφαλονιά με ιστιοφόρο

Για μια εβδομάδα συγκατοίκησα και συνεργάστηκα με συνεργάτες από το εξωτερικό  σε έναν πρωτοποριακό, μοντέρνο  χώρο εργασίας, ένα καταμαράν που απέπλευσε από τη νοτιοανατολική Αττική για το κατάφυτο νησί του Ιονίου, την Κεφαλονιά.

Μαζί με ανθρώπους από τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ιταλία, τις ΗΠΑ και την Τσεχία αλλά, κυρίως, με έναν σκληραγωγημένο και έμπειρο πλοίαρχο, σαλπάραμε από το λιμάνι του Λαυρίου με το καταμαράν Lagoon μήκους 50 ποδιών με θυελλώδεις ανέμους 8 μποφόρ και αγκυροβολήσαμε στον Πόρο, στον Σαρωνικό.

Από εκεί περάσαμε το κατασκευαστικό θαύμα του Ισθμού της Κορίνθου, ανεβήκαμε με τα πόδια στους αρχαίους Δελφούς για να αντλήσουμε έμπνευση, δέσαμε στη μικροσκοπική, γαλήνια νησίδα Τριζόνια και συζητήσαμε για τη μόλυνση των θαλασσών. Έπειτα περάσαμε από τη μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα του κόσμου – το Ρίο-Αντίρριο – πριν προσεγγίσουμε τα τυρκουάζ νερά του Ιονίου, κάνοντας μία στάση στην Ιθάκη του Οδυσσέα για να καταλήξουμε στην Κεφαλονιά.

Δεν ήταν μόνο η απίστευτη εμπειρία να συναντήσω ομοϊδεάτες μου από όλο τον κόσμο και να ταξιδέψω σε αυτούς τους προορισμούς. Παράλληλα έμαθα νέους τρόπους για να δουλεύω και να προωθώ ιδέες μέσα στο  χαλαρωτικό περιβάλλον  του πελάγους που ενίσχυσε τη δημιουργικότητά μου.

Helen I.

10 αναμνήσεις που θα πάρεις μαζί σου φεύγοντας από την Κεφαλονιά

Πάτμος

Xanthos square Patmos

Η Πάτμος έχει μια μαγεία, μια γοητεία αυθεντική, ανέπαφη από περιττά στολίδια  και πολλά κρυμμένα μυστικά που με τραβούν στο νησί όπως η απογευματινή βόλτα στα σοκάκια της Χώρας παίζοντας κρυφτό με το ηλιοβασίλεμα, η πρωινή βουτιά στα κρυστάλλινα νερά του Κάμπου, τα ξέγνοιαστα βράδια στα μπαράκια της Χώρας και η γαλήνη που σε κατακλύζει μόλις επισκεφθείς τη σπηλιά της Αποκάλυψης.

Μικέλα Μ.

9 τρόποι για να ζήσεις την κατανυκτική μαγεία της Πάτμου

Μήλος

Sarakiniko beach

Κάντε μια βόλτα στο λιμάνι του Αδάμαντα και διαλέξτε ένα ταξίδι της αρεσκείας σας με ιστιοπλοϊκό. Υπάρχουν πολλά για να επιλέξετε. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να δείτε την εναλλαγή των χρωμάτων  που έχουν δημιουργήσει τα διαφορετικά μεταλλεύματα στα βράχια της Μήλος. Κάντε μια στάση για κατάδυση στους κόλπους Αρκούδες και Συκιά. Και αν το ταξίδι σας διαρκέσει ολόκληρη μέρα, σίγουρα θα φτάσετε μέχρι το πρώην πειρατικό λημέρι Κλέφτικο στη νοτιοδυτική άκρη του νησιού. Είναι πανέμορφο και προσβάσιμο μόνο από τη θάλασσα.

Thrasy P.

Γύρω από τις όμορφες παραλίες και κόλπους της Μήλου με σκάφος

Άνδρος

Beach on Andros island

Στην Άνδρο την καλύτερη θέα στο νησί  θα τη βρεις στην πλατεία του Αφανή Ναύτη χαζεύοντας το φάρο με παγωτό αμυγδαλωτό από τον Ερμή!

Κουφονήσια

Arch on Kasteli beach, Koufonisia

Ένα είναι το μέρος για καλύτερο ψαράκι στο νησί! Το ταβερνάκι του Καπετάν Νικόλα.

Γιώτα Σ.

Ανακάλυψε τα Κουφονήσια

ΟΜΑΔΑ MARKETING

Χανιά – Κρήτη

Marmara beach near Loutro

Λουτρό – Τι να πει κανείς για αυτό τον επίγειο παράδεισο. Όλη η εμπειρία για να φτάσεις στο Λουτρό σου μένει ανεξίτηλη. Η οδική διαδρομή για να φτάσει κανείς στην Άνω Χώρα Σφακίων, είναι μια πρόκληση από μόνη της. Αλλά και στη συνέχεια, περιμένοντας το καραβάκι που θα σε πάει στο Λουτρό, αξίζει να δοκιμάσεις τα γνωστά παξιμάδια, κριτσίνια, κουλουράκια και φρέσκα φουρνιστά προϊόντα στο μαγαζί ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΟΥ (η προτίμηση των ντόπιων), μαζί με έναν αυθεντικό ελληνικό καφέ. Φτάνοντας στο λουτρό το θέαμα είναι μαγικό. Τα νερά είναι τα πιο καθαρά που θα δεις στη ζωή σου! Παρά το βάθος των 10 μέτρων μπορείς να θαυμάσεις τον πυθμένα. Φυσικά το Λουτρό ενδείκνυται για θαλάσσιες δραστηριότητες όπως κανό, με τη θέα του χωριού να ξυπνάει συναισθήματα. Αξίζει επίσης το ποδήλατο θαλάσσης αν επισκεφτεί κανείς το μέρος με παρέα 2-3 ατόμων.

Balos beach

Μπάλος – Η προσέγγιση και μόνο της παραλίας του Μπάλου είναι συναρπαστική. Πρέπει να οδηγήσεις 8χμ χωματόδρομο και μετά να κατέβεις μία βουνοπλαγιά για 2χμ. Η κατάβαση είναι σχετικά εύκολη, η επιστροφή όμως θα «δοκιμάσει» τις αντοχές σου. Το τοπίο στην παραλία του Μπάλου δε θα το βρεις πουθενά αλλού, ίσως μόνο στην Καραϊβική. Ο συνδυασμός θάλασσας και λιμνοθάλασσας σου δίνει τη δυνατότητα για πολλές στιγμές χαλάρωσης είτε σε δροσιστικά, είτε σε πιο ζεστά νερά. Αναπάντητο για κάθε επισκέπτη αποτελεί το ερώτημα «ποιο είναι το καλύτερο σημείο για να τραβήξω selfie…»

Σεϊτάν Λιμάνι – Best tip: Παραλία με εγγύτητα στο αεροδρόμιο των Χανίων, οπότε αν ταξιδεύετε αεροπορικώς αξίζει μία τελευταία βουτιά στα καταγάλανα κρυστάλλινα νερά του μικρού κολπίσκου για να αποχαιρετήσετε με τις καλύτερες εντυπώσεις τον παράδεισο των Χανίων.

Γιάννης Γ..

Ο οδοιπορικός γύρος των Χανίων σε 8 ημέρες!

 

Ρόδος, Καλαμάτα

Lindos castle, Rhodes

Ρόδος: Ιστορία, μύθοι, μνημεία, παραλίες, φύση, γαστρονομία… όλα σε ένα νησί

Στους πρόποδες της Ακρόπολης της Λίνδου, η παραλία Άγιος Παύλος με τα κρυστάλλινα νερά της προσφέρει ονειρικές στιγμές χαλάρωσης, ενώ στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου η ιστορία και οι μύθοι δανείζουν στο σήμερα την αίγλη τους και το παραμύθι συνεχίζεται…

Για παγωτό στο Gelo Blu στη Λίνδο και φαγητό στην  πόλη της Ρόδου στο Koukos.

Ανακαλύπτοντας τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου περπατώντας

Kalamata historical centre during white night festival

Καλαμάτα: Γιατί σαν την γενέτειρα σου δεν έχει… Όμορφη, φιλόξενη, γενναιόδωρη και γεμάτη εκπλήξεις η μεσσηνιακή πρωτεύουσα είναι πάντα έτοιμη και πρόθυμη να μας συνεπάρει στον δικό της χορό…

Αξίζει να επισκεφθείτε τα ορεινά χωριά της Μεσσηνίας. Εκεί που ο χρόνος αρνείται να δώσει τη θέση του στο σήμερα… Ανεβείτε το μήκους 3χλμ  παραδοσιακό πέτρινο καλντερίμι Μπίλιοβο, που ενώνει το χωριό Αλτομιρά με τα Σωτηριάνικα, και μεταφερθείτε σε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Δήμητρα N.

Ανακαλύπτοντας τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου περπατώντας

Λευκάδα

Canal d’ Amour για το ηλιοβασίλεμα στη Λευκάδα

Ρένα Σ.

Σκύρος

Skyros from above

Σκύρος: Το συγκεκριμένο νησί το διάλεξα για την ποικιλία των χαρακτηριστικών του: συνδυασμός του πράσινου των Σποράδων και του άνυδρου κυκλαδίτικου τοπίου.

Αν θες να φας καλά, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συμβουλευτείς ένα ντόπιο, όντως ξέρουν καλύτερα! Ο Μύλος του Μπαλαμπάνη είναι από αυτά τα σημεία που θες να πας και να ξαναπάς! Εκεί το φαγητό συνδυάζεται με ένα υπέροχο ειδυλλιακό τοπίο. Καλύτερη ώρα να πας: σούρουπο.

Αγαπημένη παραλία; Η παραλία του Πεύκου, μία κρυμμένη από την πράσινη φύση παραλία με γαλαζοπράσινα νερά όπου σίγουρα θέλεις να κολυμπάς με τις ώρες!

Το καλύτερο ηλιοβασίλεμα αλλά και το πιο ειδυλλιακό πρωινό  θα το ζήσεις στον Ανατολικό Άνεμο. Ο καθαρός αέρας -το μέρος βρίσκεται σε ένα από τα ψηλά σημεία του νησιού- και το απέραντο γαλάζιο που απλώνεται μπροστά σου κάνει τον πρωινό καφέ να έχει ιδιαίτερη γεύση.

Καλύτερες συμβουλές: 1. η Κύρα Πόπη στην παραλία Αχερούνες , 2. η βόλτα από τα σκαλάκια στο τέλος της πόλης μέχρι το μουσείο Φαλτάϊτς βρίσκεται σε ένα από τα ψηλότερα σημεία του νησιού

Γιούλη Σ.

Ανακάλυψε την χώρα της Σύρου

Λευκάδα

Η καλύτερη στιγμή στο νησί; Όταν αντικρίζεις το πράσινο της φύσης, το άσπρο της παραλίας και το γαλαζοπράσινο χρώμα της θάλασσας. Μοναδικός, μαγικός συνδυασμός!

Καλά κρυμμένο μυστικό:  Αγιοφύλλι. Παραλία μοναδικής ομορφιάς, που θα ζήλευε και το… Πόρτο Κατσίκι.

Κώστας Τ.

Ρέθυμνο, Κάρυστος

The old Venetian lighthouse in Rethymno

Το Ρέθυμνο, εκτός από την πανέμορφη πόλη του, με τη Φορτέτζα και την παλιά του πόλη, συνδυάζει  βουνό και θάλασσα. Μπορείτε να πάτε για trekking στα βουνά του Αμαρίου. Η θέα από το εκκλησάκι  του Αγίου Πνεύματος, που βρίσκεται πάνω από τον Μέρωνα, θα σας ταξιδέψει. Από εκεί μπορείτε να δείτε το φράγμα των ποταμών και τον επιβλητικό Ψηλορείτη.

Σταματήστε στα χωριά και πιείτε έναν ελληνικό καφέ κάτω από την σκιά ενός πλατάνου.

Τριόπετρα: Η αμμώδης, αυτή, παραλία βρίσκεται στα νότια του Ρεθύμνου περνώντας μέσα από το χωριό Ακούμια. Εκεί θα δεις και το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα με τον ήλιο λίγο πριν πέσει στην θάλασσα, να κρύβεται πίσω από τα βουνά.

Αν σας έχει πάρει η ώρα στην παραλία ή θέλετε ένα μέρος για καλό παραδοσιακό φαγητό, στον δρόμο από τα Ακούμια για την Τριόπετρα θα βρείτε μια οικογενειακή, παραδοσιακή ταβέρνα με καλοσυνάτους ανθρώπους. Δοκιμάστε το ‘’Αντικριστό’’, παραδοσιακός τρόπος ψησίματος με μπόλικη ρακί.

Εξερεύνησε την Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου περπατώντας

Castello Roso in Karystos

Η Κάρυστος βρίσκεται μια ανάσα από την Αθήνα με το καράβι από τη Ραφήνα και σίγουρα θα σας κάνει ξεφύγετε από τον θόρυβο της πόλης.

Best tip: Με το πλοίο από την Ραφήνα, βρίσκεστε σε μία ώρα στο Μαρμάρι και ένα δεκάλεπτο μακριά από την πανέμορφη Κάρυστο. Το καλύτερο ηλιοβασίλεμα το βλέπεις στους αμμώδεις κόλπους της Αγίας Παρασκευής. Εκεί σίγουρα θα μπορέσετε να απολαύσετε την ηρεμία και τα κρυστάλλινα νερά της Καρύστου.

Νίκος Μ.

The Discover Greece Team
The Discover Greece Team

DiscoverGreece is a destination and experience focused travel portal which showcases 120 destinations.