Ταξίδι στις ελληνικές θάλασσες

16.11.2016
Είμαι Έλληνας πλοίαρχος εν ενεργεία, από το 1980. Όλα αυτά τα χρόνια ταξίδεψα σε όλες τις θάλασσες, κυβερνώντας κάθε είδους πλοίο.
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
Όσο χρειάζεσαι για να πιεις τον ελληνικό καφέ σου

Είμαι Έλληνας πλοίαρχος εν ενεργεία, από το 1980. Όλα αυτά τα χρόνια ταξίδεψα σε όλες τις θάλασσες,  κυβερνώντας  κάθε είδους πλοίο. Αυτή ήταν η επιθυμία μου από παιδί, και είμαι ευτυχής που την πραγματοποίησα.

Τελευταία,  κυβέρνησα το νεότευκτο και πολυτελές Variety Voyager. Τα καλοκαίρια στη Μεσόγειο και τους χειμώνες στην Κεντρική Αμερική, σε σπάνια και όμορφα μέρη. Όλη αυτή η ομορφιά, σε  συνδυασμό με τη φροντίδα  και τη φιλική εξυπηρέτηση  του πληρώματος, είχε το αποτέλεσμα όλοι οι επιβάτες μας να μένουν απόλυτα ικανοποιημένοι  μετά από κάθε ταξίδι.

Travel the greek seas

Όλοι με ρωτούσαν και ρωτούν να μάθουν για την Ελλάδα, μια και είμαι Έλληνας. Απαντώ πάντα περιγράφοντας την Ελλάδα και σημειώνοντας τη μοναδικότητα της. Είναι  η χώρα με το ωραιότερο κλίμα, τον καταγάλανο καθαρό ουρανό, τα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας και τις χρυσαφένιες αμμουδιές της Πελοποννήσου, της Χαλκιδικής και των νησιών. Είναι η χώρα με την  πιο σημαντική και φωτεινή ιστορία  την οποία μαρτυρούν τα μοναδικά  της μνημεία. Είναι η χώρα που γέννησε την παιδεία, τα γράμματα, τις τέχνες, τον πολιτισμό και τη δημοκρατία. Είναι η χώρα που γέννησε ό,τι διδάσκεται  σήμερα  σε όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. Η μυθολογία της Ελλάδας   ελκύει το ενδιαφέρον του αναγνώστη κάθε ηλικίας.

Όταν γνωρίσεις την Ελλάδα, θέλεις να πας ξανά . Δεν την ξεχνάς ποτέ !

Το θαλάσσιο πάρκο της Ζακύνθου με τις χελώνες Καρέτα-Καρέτα, το θαλάσσιο πάρκο των Σποράδων με τις φώκιες Μονάχους-Μονάχους, οι φάλαινες που κάθε Σεπτέμβρη συγκεντρώνονται στον κόλπο του Αγίου Όρους  καθώς και τα παιχνιδιάρικα δελφίνια του Αιγαίου ικανοποιούν κάθε φίλο της θαλάσσιας  ζωής. Η νυκτερινή διασκέδαση συνυπάρχει με τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των κατοίκων σε όλη την Ελλάδα. Η γνήσια Ελληνική κουζίνα και οι φιλόξενοι κάτοικοι σε κάθε σημείο της χώρας χαρίζουν αξέχαστες αναμνήσεις σε κάθε επισκέπτη. Τα πανέμορφα  Ελληνικά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, γνωστά και άγνωστα , έχουν το κάθε ένα τη δική του χάρη  και κανένα δεν υστερεί από το άλλο. Κολύμπι στα κρυστάλλινα νερά τους, ηλιοθεραπεία στη χρυσή αμμουδιά και χταποδάκι με ούζο κοντά στο κύμα σε ένα από τα αναρίθμητα ταβερνάκια στις ελληνικές παραλίες.

Galileo in Fira, Santorini

Κυβέρνησα  τα μεγαλύτερα πλοία όλων των ειδών. Διήνυσα  εκατομμύρια ναυτικά μίλια διασχίζοντας όλους τους ωκεανούς και τις θάλασσες.  Έφθασα στα ωραιότερα μέρη του κόσμου και τα θαύμασα.  Άλλο ξεχωρίζει με τη φυσική του ομορφιά, άλλο για την Ιστορία του, τη γεωλογία του, την πανίδα ή τη χλωρίδα του, την κοσμοπολιτική φήμη του, τη γαλήνη, τη σιγουριά και την ασφάλεια που αποπνέει, και ούτω καθεξής.

Χωρίς να μειώσω την αξία  καμιάς από τις υπέροχες  και αξιοσημείωτες περιοχές της γης  που έχω πάει πολλές φορές  και που αξίζουν την προσοχή μας , θεωρώ ότι η Ελλάδα ξεχωρίζει  διότι  συγκεντρώνει όλα τα ανωτέρω.

Μόνο με ένα μικρό κρουαζιερόπλοιο η με ένα γιοτ μπορεί κανείς να απολαύσει αυτή τη μοναδικότητα της Ελλάδας. Να επισκεφτεί κάθε γωνιά της και, κυρίως, τα νησιά της. Να χαρεί τον ήλιο της, τη θάλασσά της, να κολυμπήσει στα διάφανα νερά της, και φεύγοντας, να θέλει και πάλι να επιστρέψει για να γνωρίσει ακόμα καλύτερα τη χώρα από όπου ξεκίνησαν τα πάντα.

Andreas Sifniotis
Andreas Sifniotis
Senior Master