Arachova Chalet

Αράχωβα, η βασίλισσα του χειμώνα

23.12.2016
Η επίσκεψη στην Αράχωβα τον χειμώνα (και όχι μόνο) είναι ένα όνειρο! Και να σκεφτεί κανείς ότι είναι τόσο κοντά στην Αθήνα…
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
Όσο χρειάζεσαι για να φας ένα σουβλάκι

Όταν ο πιο λαμπερός χειμερινός προορισμός στην Ελλάδα «συνυπάρχει» με το καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας και ένα χωριό με κοσμοπολίτικη αύρα και πετρόχτιστα σοκάκια, τότε ξέρεις ότι ο λόγος είναι για την Αράχωβα.

Η επίσκεψη στην Αράχωβα τον χειμώνα (και όχι μόνο) είναι ένα όνειρο!  Και να σκεφτεί κανείς ότι είναι τόσο κοντά στην Αθήνα… Υπέροχη φύση, ειδυλλιακά τοπία, νυχτερινή ζωή, πολύ καλή τοπική κουζίνα, υπέροχα καταλύματα, γραφικά σοκάκια.

Η Αράχωβα είναι συνώνυμο της βραδινής διασκέδασης, των χειμερινών σπορ και του καλού φαγητού. Είτε είστε λάτρεις του σκι και των σπορ, είτε αγαπάτε τη χαλάρωση, τον καφέ και το διάβασμα πλάι στο τζάκι, ένα είναι σίγουρο· αυτές τις διακοπές θα τις ευχαριστηθείτε με όλη σας την ψυχή.

Ιδανικός προορισμός για μικρούς και μεγάλους

 

Το χιονοδρομικό κεντρο Παρνασσού

Φυσικά πρώτος προορισμός είναι το χιονοδρομικό κέντρο, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις Άλπεις! Δεκαεννέα πίστες για χιονοδρόμους όλων των επιπέδων, με συνολικό μήκος 36 χλμ., αλλά και πάρκο snowboard, στίβο περιπέτειας, σαλέ και καταστήματα. 

Χειμερινά σπορ στον Παρνασσό

Μέσα στο απόλυτο λευκό, ο λαμπερός κόσμος του καλύτερου και πιο οργανωμένου χιονοδρομικού κέντρου της Ελλάδας αναδεικνύει τον Παρνασσό ως τον κατεξοχήν χειμερινό προορισμό στην Κεντρική Ελλάδα.

 

 

Τι μπορεί να κάνει κανεις στην Αράχωβα

Είκοσι λεπτά από την Αράχωβα μπορείτε να επιστεφτείτε το μοναστήρι του Οσίου Λουκά και, αν μετά τη βόλτα σας κάνετε μια στάση για φαγητό, αναζητήστε τη φορμαέλα και τα χειροποίητα ζυμαρικά της Αράχωβας. Το πεντανόστιμο τυρί έρχεται κατευθείαν από παραγωγούς της Κεντρικής Ελλάδας, φτιαγμένο παραδοσιακά από πρόβειο γάλα.

Όσοι αγαπούν τον αθλητισμό και το ωραίο φυσικό περιβάλλον επιβάλλεται να επισκεφτούν τον Ελικώνα. Απολαυστική διαδρομή στα έλατα και πανέμορφα πεζοπορικά μονοπάτια. Η περιοχή προσφέρεται επίσης για rappel, τοξοβολία, paintball, fly jumper και speedball.

5+1 Λόγοι για από-δραση στη Στερεά Ελλάδα

Και αν αγαπάτε την περιπέτεια και την εξερεύνηση τότε μετά το Λιβάδι και την Επτάλοφο να ξέρετε πως υπάρχει η ανεξερεύνητη πλευρά του Παρνασσού. Η αρχαία Λιλαία, ο Πολύδροσος, η Αμφίκλεια, η Ελάτεια, η Δαύλεια, η Τιθορέα κρατούν καλά κρυμμένους θησαυρούς. Οι διακοπές σας στην περιοχή είναι μια καλή ευκαιρία να τους ανακαλύψετε.
 

μετά το Λιβάδι και την Επτάλοφο να ξέρετε πως υπάρχει η ανεξερεύνητη πλευρά του Παρνασσού
Μετά το Λιβάδι και την Επτάλοφο να ξέρετε πως υπάρχει η ανεξερεύνητη πλευρά του Παρνασσού


Extra tips για την Αράχωβα 

  • Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την Λιβαδειά και τις πηγές της Κρύας
  • Σήμα κατατεθέν της Αράχωβας και με ανεπανάληπτη θέα ο βράχος της Ώρας.
  • Το Εθνικό μονοπάτι 22 είναι το μοναδικό μονοπάτι μεγάλων αποστάσεων της Κεντρικής Ελλάδας. Έχει μήκος 180 χλμ. και ενώνει τον Παρνασσό με την Πάρνηθα.
  • Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε την περιοχή τον Απρίλιο, τότε φροντίστε να είστε εκεί στις 23 Απριλίου για το «πανηγυράκι της Αράχωβας» το οποίο είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα και παραμένει ένα έθιμο της περιοχής, αναλλοίωτο στον χρόνο.
  • Αν βαρεθείτε στο βουνό (πράγμα δύσκολο με τόσο μαγευτικό περιβάλλον) μπορείτε σε κοντινή απόσταση να επισκεφτείτε τις παραλίες, Αντίκυρα και Αγ. Ισίδωρος.
Μαριέττα Χρουσαλά
Μαριέττα Χρουσαλά
TV presenter & journalist

H Μαριέττα Χρουσαλά σπούδασε δημοσιογραφία στη σχολή Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια εργάστηκε επαγγελματικά ως μοντέλο και ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ψυχολογία της Επικοινωνίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Διαβάστε Περισσότερα