Meteora

5+1 ανοιξιάτικοι προορισμοί της Ελλάδας που θα σε μαγέψουν!

30.03.2017
Δεν είναι μυστικό…Η Ελλάδα αποτελεί αδιαμφισβήτητα έναν 4seasons top προορισμό που «ξεδιπλώνει» τις ομορφιές και τις χάρες του όποια εποχή επιλέξεις να τον εξερευνήσεις
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
Όσο χρειάζεσαι για να πιεις τον ελληνικό καφέ σου

Δεν είναι μυστικό…Η Ελλάδα αποτελεί αδιαμφισβήτητα έναν 4seasons top προορισμό που «ξεδιπλώνει» τις ομορφιές και τις χάρες του όποια εποχή επιλέξεις να τον εξερευνήσεις.

Η άνοιξη στην Ελλάδα είναι γιορτή! Θερμό κλίμα, ανθισμένη φύση, πυκνόφυτα μονοπάτια, ανεπανάληπτες ευωδιές. Μοναδική σύνθεση χιλιάδων εικόνων από αμέτρητους ανοιξιάτικους προορισμούς που «γιορτάζουν» με την πανδαισία χρωμάτων και μεθυστικών αρωμάτων ενώ σε καλούν να ζήσεις την ξεχωριστή αυτή εμπειρία με τον πιο αισιόδοξο και εορταστικό τρόπο, ένα ταξίδι!

Βρες την πιο ευχάριστη παρέα σου, «φόρεσε» το πιο πλατύ χαμόγελό σου, ετοίμασε γρήγορα το backpack σου με τα απολύτως απαραίτητα, φόρτισε την φωτογραφική σου μηχανή και ακολούθησέ μας στους 5+1 ανοιξιάτικους προορισμούς της Ελλάδας που θα σε μαγέψουν!

#1. ΝαύπλιοNafplio , Peloponnese

Πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας και πρωτεύουσα του νομού Αργολίδας, το Ναύπλιο αποτελεί έναν από τους must ανοιξιάτικους προορισμούς που πρέπει να επισκεφθείς. Με φινέτσα ιταλική και απαράμμιλη γοητεία, ο τόπος αυτός υπόσχεται να σε μαγέψει απ’άκρη σ’άκρη. Tα ιστορικά ενετικά κάστρα της πόλης, το  Φρούριο Μπούρτζι, ο «θαλασσόπυργος» κατα την Επανάσταση του 1821, η σφύζουσα από ζωή και κίνηση πλατεία Συντάγματος και το επιβλητικό Παλαμήδι που αγκαλιάζει την πόλη του Ναυπλίου από ψηλά θα μαγνητίσουν τόσο εσένα όσο και τον φωτογραφικό σου φακό! Μη χάσεις την ευκαιρία να απολαύσεις τον καφέ και το φαγητό σου στους γραφικούς πεζόδρομους της πόλης και να αισθανθείς την χαλάρωση και τους anti-stress ρυθμούς που σε καλεί να ακολουθήσεις ο No 1 ανοιξιάτικος προορισμός της Ελλάδας!

Can’t miss:  Ρομαντικός περίπατος στο πλακόστρωτο μονοπάτι της Αρβανιτιάς.

#2. Λουτρά Λουτρακίου ή Πόζαρ (Πέλλα)

Seize the moment for a complete revitalization at the natural spas of Pozar-Loutraki Thermal Springs

Ένας μικρός επίγειος παράδεισος made in Greece, 32 χιλιόμετρα από την παραμυθένια πόλη της Έδεσσας και πλησίον της Αριδαίας. Αυτός είναι ο προορισμός των Λουτρών Πόζαρ που ξεχωρίζει για τους πανέμορφους και θαυμαστούς καταρράκτες, τις πλατανόφυλλες περιπατητικές διαδρομές, τους ήχους και τις μαγικές εικόνες! Φυσικές και καλαίσθητες τεχνητές πισίνες με θερμά ιαματικά νερά, ένα κατάφυτο φαράγγι και δεκάδες επιλογές διακοπών ευεξίας. Τα Λουτρά Πόζαρ ολοκληρώνουν το παζλ των εικόνων  που είχες φανταστεί για μια αξεπέραστη ανοιξιάτικη εμπειρία!

Can’t miss: Το Σπηλαιοβάραθρο, ένα από τα πιο σημαντικά σπήλαια του σπηλαιοπάρκου των Λουτρών.

#3. Πάργα

Parga will make you feel as if you are actually on an island thanks to its waterfront location, picturesque alleys and architecture

«Μία φορά, δεν φτάνει»! Έτσι λένε όσοι επισκέφθηκαν την Πάργα, την «βασίλισσα» της Ηπείρου. Ένας (μικρός) προορισμός, χιλιάδες πολύχρωμες εικόνες. «Το νησί»… που δεν είναι! Προορισμός για όλα τα γούστα, θα σου αποκαλύψει την παλέτα των πιο «ζωηρών» χρωμάτων της άνοιξης. Η Πάργα διαθέτει γραφικούς ορμίσκους, γαλαζοπράσινα νερά, νησιωτικά καλντερίμια, ένα Κάστρο «στολίδι» και, φυσικά, άριστες υποδομές φιλοξενίας. Φαντάσου την Πάργα ως έναν προορισμό – παιχνίδι που σε προσκαλεί «παίξεις» και να ανακαλύψεις ευχάριστα τους καλά κρυμμένους «θησαυρούς» του!

Can’t miss: Τα ιριδίζοντα νερά στο Σπήλαιο της Αφροδίτης! (προσβάσιμο με καραβάκι ή φουσκωτό)

#4. Λίμνη Ευβοίας

Limni village, Evia

Ιδανικός προορισμός της Εύβοιας για άνοιξη και καλοκαίρι, η Λίμνη επιλέγεται συχνά από Έλληνες αλλά και ξένους τουρίστες που αναζητούν αυθεντικές ανοιξιάτικες εμπειρίες. Δεκάδες παραδοσιακά ταβερνάκια και ατμοσφαιρικά καφενεδάκια «κολλημένα» στο χρόνο, δίνουν την εντύπωση ότι η Λίμνη κινείται σε αργόσυρτους ρυθμούς! Το βουνό Καντήλι στέκει από ψηλά ενώ περιπλανιέσαι στα κουκλίστικα σοκάκια της κωμόπολης. Ευκαιρία να βρεις ανάσες, σου δίνει ο ίσκιος του τεράστιου αιωνόβιου πλάτανου της Λίμνης που συντροφεύει αρμονικά τα γύρω μαγαζιά. Το αμφιθεατρικό στυλ της κωμόπολης σου επιτρέπει να την φωτογραφίσεις κατα μήκος, προσθέτοντας ένα ξεχωριστό καρτ ποστάλ ανοιξιάτικων αναμνήσεων στη συλλογή σου.

Can’t miss: Το ναό της Θεοτόκου στην είσοδο με το ψηλό καμπαναριό και… το αξεπέραστο φυσικό κάλλος της διαδρομής μέχρι να φτάσεις στη Λίμνη!

#5. Μετέωρα

Meteora monasteries in Greece

Ένας από τους πιο αντιπροσωπευτικούς ανοιξιάτικους προορισμούς της Ελλάδας είναι τα Μετέωρα. Την άνοιξη, η «έκρηξη» των χρωμάτων και των δενδρόφυτων μυρωδιών των Μετεώρων συγκεντρώνει γύρω του φυσιολάτρεις και θαυμαστές του εναλλακτικού τουρισμού. Από την «πύλη εισόδου» της Καλαμπάκας μέχρι και το πιο απομονωμένο μοναστήρι των εντυπωσιακών ιερών βράχων, ο τόπος των Μετεώρων συνθέτει ένα άκρως ανοιξιάτικο σκηνικό που οφείλεις να ζήσεις.

Can’t miss: Την μετακίνηση από μοναστήρι σε μοναστήρι με…σχοινί! (Μόνο για τολμηρούς)

Εξερευνώντας τα μονοπάτια των Μετεώρων

#6. Στεμνίτσα (Ορεινή Αρκαδία)

Panoramic view of traditional greek village Stemnitsa

Τέλος…πάρε τα βουνά! Ξεχωριστή θέση στις επιλογές μας καταλαμβάνει η παραδοσιακή Στεμνίτσα. Όποια εποχή και να επισκεφθείς τον διατηρητέο οικισμό της Στεμνίτσας, το πέτρινο «κόσμημα» της ορεινής Αρκαδίας, θα γοητευτείς! Στο κέντρο της Πελοποννήσου, αναρριχώμενη στο βουνό του Μαινάλου, η Στεμνίτσα «πνίγεται» στο πράσινο και τον αχό της αρκαδικής φύσης ενώ διατηρεί με πείσμα στη ζωή τον φολκλορκό της χαρακτήρα. Τα «περήφανα» πετρόκτιστα αρχοντικά και η αγάπη των ντόπιων για τον τόπο τους προβάλλουν σε κάθε σημείο του χωριού. Δημητσάνα, Ελληνικό, Βυτίνα, Λούσιος, μερικοί μόνο από τους γειτονικούς προορισμούς της Στεμνίτσας που μπορείς εύκολα και γρήγορα να εξορμήσεις.

Can’t miss: Το Λαογραφικό Μουσείο Στεμνίτσας και την μοναδική Mονή Aγ. Iωάννη του Προδρόμου, χτισμένη μέσα σε βράχο! (Η μονή βρίσκεται μεταξύ Δημητσάνας και Στεμνίτσας)

The Discover Greece Team
The Discover Greece Team

DiscoverGreece is a destination and experience focused travel portal which showcases 120 destinations.