Το τοπίο των Μετεώρων

10 εξωπραγματικοί προορισμοί στην Ελλάδα

7.03.2017
Mέρη βγαλμένα σαν από σκηνικό ταινίας. Τοπία που σου κόβουν την ανάσα
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
Όσο χρειάζεσαι για να φας ένα κουλούρι

Mέρη βγαλμένα σαν από σκηνικό ταινίας. Τοπία που σου κόβουν την ανάσα. Φύση που σε κάνει να «υποκλίνεσαι» στην ομορφιά και τη δύναμή της. Δέκα εξωπραγματικοί προορισμοί της Ελλάδας σε προ(σ)καλούν να τους ανακαλύψεις!

1. Μετέωρα

Meteora

Πελώριοι κάθετοι βράχοι. Γλυπτά που φιλοτέχνησαν προϊστορικά ποτάμια, με σκαρφαλωμένα επάνω τους μοναστήρια, φωλιασμένα στις κορυφές και στις σπηλιές τους από τον 11ο αιώνα. Η θέα των πανύψηλων σκουρόχρωμων βράχων προκαλεί δέος και σε κάνει να αναρωτιέσαι αν είναι πράγματι αληθινό το συγκεκριμένο μέρος.

Εξερευνώντας τα μονοπάτια των Μετεώρων

2. Χερσόνησος του Άθω

Athos peninsula, historic monasteries, hermitages, cells and retreats

Στην ανατολικότερη και πιο τραχιά χερσόνησο της Χαλκιδικής η θρησκεία δίνει ισχυρό «παρών»: το Άγιο Όρος αποτελεί τον δεύτερο σημαντικότερο θρησκευτικό προορισμό μετά την Ιερουσαλήμ για τους περισσότερους από 300 εκατομμύρια Ορθοδόξους Χριστιανούς σε όλον τον κόσμο. Η θέα από ψηλά, την ώρα που ο ήλιος «πέφτει» στη θάλασσα, είναι συγκλονιστική.

3. Όλυμπος

Ravines and ridges, gorges and plateaus, deep caves and daunting rocks will make impressive snapshots, Mt Olympus

Εδώ θα έρθετε με μία μοναδική αποστολή, να καθίσετε στο «θρόνο του Δία», έχοντας όλη την Ελλάδα στα πόδια σας. Στην Κεντρική Ελλάδα, το πιο μεγαλόπρεπο βουνό, ο Όλυμπος, σας προσκαλεί να ανακαλύψετε τη μαγεία του και την άγρια ομορφιά του στα μονοπάτια και τις κρυφές του γωνιές, στα ψηλά δέντρα και τα επιβλητικά βράχια, μέχρι να φτάσετε πάνω από τα σύννεφα και να ανταμειφθείτε με την πιο μαγική θέα.

4. Θάσος – Γκιόλα

Giola laggon the natural pool carved into the rock by the sea in Thassos

Στη Θάσο , το νησί των Σειρήνων, υπάρχει μια φυσική «πισίνα», η Γκιόλα. Το γαλάζιο της θάλασσας, το πράσινο των πεύκων, το μπλε του ουρανού την κάνουν να μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής που θέλεις να τον κοιτάς ακίνητος και εκστασιασμένος.

5. Πρέσπες

Agios Achillios, the basilica in the heart of Prespa

Δύο λίμνες σε μεγάλο υψόμετρο, τρία κράτη που συναντώνται στο νερό. Στη Βόρεια Ελλάδα, υπάρχει ένα ακαθόριστο υγρό σύνορο που αφορά μονάχα στους ανθρώπους, αλλά όχι σε άλλα είδη, όπως στα πουλιά ή στα ψάρια. Ολόκληρη η περιοχή γύρω από τις λίμνες, ανεξαρτήτως συνόρων και σε όλες τις γλώσσες, ονομάζεται «Πρέσπα». Αποτελεί μια μοναδική κιβωτό ζωής και πολιτισμού.

6. Μάνης – Βάθεια

Vathia and its trademark towers

Χιλιάδες «κλικ» φωτογραφικών μηχανών απαθανατίζουν τη συστάδα των μανιάτικων πύργων της Βάθειας. Ο οικισμός διακρίνεται για την ομορφιά του και συνιστά μνημείο της αρχιτεκτονικής παράδοσης της Μάνης. Ένα θέαμα… απόκοσμο καθώς το χωριό είναι σχεδόν 100% εγκαταλελειμμένο.

7. Μήλος – Σαρακήνικο

Traces of their existence can be found in Kleftiko, where the pirates’ bollards for their ships can be found sculpted on the spectacular rocks

Τα ηφαιστειογενή διαβρωμένα βράχια διεισδύουν στη γαλάζια θάλασσα δημιουργώντας μικρές και μεγάλες σπηλιές, ενώ η έλλειψη πρασίνου, σε συνδυασμό με το λευκό χρώμα, δημιουργούν ένα τοπίο που θυμίζει το φεγγάρι και μια εμπειρία μοναδική.

Γύρω από τις όμορφες παραλίες και κόλπους της Μήλου με σκάφος

8. Κιλκίς – Καταρράκτες του Σκρα

Skra Waterfalls, nature’s revitalizing power in all its glory

Η αναζωογονητική δύναμη της φύσης σε όλο της το μεγαλείο. Φορέστε άνετα παπούτσια, πάρτε μαζί σας φαγητό και αφού αφήσετε το αυτοκίνητο κατηφορίστε για να δείτε τους εντυπωσιακούς καταρράκτες του Σκρα ανάμεσα από στα πλατάνια. Μοναδικό θέαμα!

9. Χανιά – Φαράγγι Σαμαριάς

Containing 450 species of plant and animal life, the Samaria Gorge is a UNESCO-protected Biosphere Reserve

Μερικά χιλιόμετρα έξω από τα Χανιά το φαράγγι της Σαμαριάς -γνωστό και ως «Φάραγγας»- σας προκαλεί σε μία ανεπανάληπτη εμπειρία. Είναι το μεγαλύτερο φαράγγι της Κρήτης και το πιο γνωστό παγκοσμίως. Αφιερώστε μια μέρα στα 18 χλμ. του φαραγγιού και θα δείτε το μεγαλείο της κρητικής φύσης να σας αποκαλύπτεται σε αυτό το καταφύγιο του σπάνιου κρητικού αίγαγρου. Στις Πόρτες, η εμπειρία απογειώνεται: πλάτος μόλις 3 μέτρα και ύψος των τοιχωμάτων 300 μέτρα!

Πεζοπορία στο θεαματικό φαράγγι της Σαμαριάς στα Χανιά

10. Κεφαλονιά – Μελισσάνη

There are 20,000-year-old stalagmites in Melissani Cave

Μπαίνετε στη βάρκα και νομίζετε ότι αιωρείστε στο κενό. Κοιτάζετε ψηλά στο άνοιγμα, εκεί από όπου μπαίνει το φως, και αισθάνεστε δέος. Η απόκοσμη ομορφιά αυτού του σπηλαίου είναι ασύγκριτη.

Βαρκάδα στο λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης

The Discover Greece Team
The Discover Greece Team

DiscoverGreece is a destination and experience focused travel portal which showcases 120 destinations.