Terrace of lions

3 + 1 προορισμοί όπου το μεγαλείο της ιστορίας συναγωνίζεται τη φύση

5.09.2017
Κλείνεις τα μάτια σου και η αρχαία ιστορία της Ελλάδας στήνει έναν διονυσιακό χορό γύρω σου
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
Όσο χρειάζεσαι για να φας ένα κουλούρι

Κλείνεις τα μάτια σου και η αρχαία ιστορία της Ελλάδας στήνει έναν διονυσιακό χορό γύρω σου… Το ιστορικό παρελθόν του τόπου ξετυλίγεται σε κάθε σου βήμα. Το θρόισμα των φύλλων, ο παφλασμός των κυμάτων, οι ήχοι του δάσους, η θαλασσινή αύρα, «αγκαλιάζουν» με σεβασμό το χθες και μοιάζουν σαν να θέλουν να το προστατέψουν από το πέρασμα του χρόνου. Κάθε σου επίσκεψη, ένας εκρηκτικός συνδυασμός εικόνων, συναισθημάτων, ήχων και ενέργειας.

Εδώ η αρχαία ιστορία «τυλίγεται» από την επιβλητική φύση, και μαζί σε μεταφέρουν με θάρρος και δέος στο παρελθόν.

#1. Αρχαία Ολυμπία

The best experience in Ancient Olympia, is in spring when the olive groves and flowers are in bloom

Η δόξα και η σοφία του πολιτισμού της Αρχαίας Ολυμπίας  που μάγεψε τον κόσμο όλο, θα σας κάνει να νιώσετε ότι βρίσκεστε στη γραμμή εκκίνησης για ένα ταξίδι πίσω στην ιστορία, στο μεγαλείο της αρχαίας Ελλάδας. Οι αιωνόβιες ελιές που περιστοιχίζουν την κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων περιμένουν να παραδώσουν τους κότινους τους ενώ η μυρωδιά του πεύκου που κατακλύζει την ατμόσφαιρα στέλνει μήνυμα ειρήνης και ηρεμίας σε όλο τον κόσμο.

#2. Δελφοί, ο ομφαλός της γης

The Tholos of Athena Pronaia originally consisted of 20 Doric columns arranged around 10 Corinthian columns

Σύμφωνα με τον ποιητή Άγγελο Σικελιανό οι Δελφοί είναι «..το πλέγμα των ναών, η συντυχιά της φύσης, εδώ που ενώνονται με μιας της γης οι τρανές αισθήσεις…». Χτισμένο στους πρόποδες του Παρνασσού, με τον ήλιο να λούζει κάθε γωνιά του και την απροσπέλαστη θέα στο Κρισσαίο πεδίο και τον Κορινθιακό κόλπο, το μαντείο των Δελφών εκπέμπει ακόμα και σήμερα την ενέργεια της και σε προσκαλεί σε ένα αβίαστο στην αύρα της Αρχαίας Ελλάδας. Καταλαβαίνεις λοιπόν γιατί οι αετοί του Δία συναντήθηκαν εδώ, στον «ομφαλό της γης», «στο κέντρο του κόσμου».

3#. Δήλος, το ιερό νησί του Απόλλωνα

House of Cleopatra

Ελλάδα. Αιγαίο Πέλαγος. Φως Απολλώνιο. Εκτυφλωτικό. Κλείνετε τα μάτια και κόκκινοι φωτεινοί δίσκοι στο μέγεθος του ήλιου πάλλονται στο απόλυτο σκοτάδι. Στη Δήλο, το νησί του Απόλλωνα, το φως εκπέμπεται από τα μάρμαρα και τους γρανιτένιους βράχους προς τον ουρανό. Τρυπά τα σύννεφα και απλώνεται απαστράπτον στο Αιγαίο. Ολόγυρα από τη Δήλο σαν σε μαγικό κύκλο αναδύονται και άλλα νησιά. Τις ονόμασαν Κυκλάδες.

4#. Χαλκιδική, η γη του Αριστοτέλη

Gregoriou monastery_Mount Athos

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι ο κόσμος είναι φτιαγμένος από τα 4 στοιχεία της φύσης: τη Φωτιά, τον Αέρα, το Νερό και τη Γη. Πρώτος ο Αριστοτέλης, μαθητής του Πλάτωνα και δάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, πρόσθεσε τον Αιθέρα. Το 5ο στοιχείο  που εκπροσωπεί το μυστικό της ύπαρξης του κόσμου, την άυλη, άφθαρτη και αναλλοίωτη ενέργεια  που δένει τα υπόλοιπα στοιχεία μεταξύ τους. Τον καταλύτη που συνδέει και εξισορροπεί τα πάντα, δημιουργώντας αρμονία και ισορροπία. Εδώ, θα βρείτε όλα τα στοιχεία στον υπερθετικό τους βαθμό. Και ίσως κάπου ανάμεσα στα δάση και τις εξωτερικές παραλίες δείτε τον αρχαίο φιλόσοφο να περπατάει και να διδάσκει, κατά την προσφιλή συνήθεια του. Μη διστάσετε, ακολουθήστε τον…

Κορυφαίοι αρχαιολογικοί χώροι στην Ελλάδα

The Discover Greece Team
The Discover Greece Team

DiscoverGreece is a destination and experience focused travel portal which showcases 120 destinations.