Οδυσσέας ο γάτος

7.06.2016
Όλα άρχισαν με ένα μικρό, σχεδόν ανεπαίσθητο «νιάου». Ήταν χωρίς αμφιβολία η φωνούλα ενός νεογέννητου γατιού.
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
Όσο χρειάζεσαι για να φας ένα σουβλάκι

Ποιος είναι ο Οδυσσέας;

Όλα άρχισαν με ένα μικρό, σχεδόν ανεπαίσθητο «νιάου».  Ήταν χωρίς αμφιβολία η φωνούλα ενός νεογέννητου γατιού. Κι εκεί, πίσω από το κίτρινο γραμματοκιβώτιο στον πεζόδρομο έξω από τα γραφεία του Discovergreece.com, ακούστηκε το παρακλητικό κάλεσμα του Οδυσσέα.

Πώς θα μπορούσε να μην τον υιοθετήσει το Discovergreece.com; Με τα μάτια του ακόμη κλειστά, το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να ικετεύει για φροντίδα. Τις πρώτες εβδομάδες τρεφόταν με ένα κουταλάκι, έπειτα πέρασε στη στερεά τροφή και, σιγά σιγά, δυνάμωσε. Διστακτικά, άνοιξε και τα μάτια του.

Ονομάστηκε Οδυσσέας γιατί ήταν πάντα εν κινήσει και έγινε ειδικός στο να εκμαιεύει χάδια από οποιοδήποτε μέλος της ομάδας του Discovergreece.com κι αν πλησίαζε. Ένα κούνημα της μυτούλας κι ένα άγγιγμα από τα μουστάκια του ήταν συνήθως αρκετά.

Ο Οδυσσέας θα έπρεπε να είναι ο ευτυχέστερος γάτος στον κόσμο. Όμως κάτι τον ενοχλούσε. Όσο περισσότερο κοίταζε τις εικόνες, τόσο τον έτρωγε η περιέργεια.

Και αυτό είναι ένα είδος φαγούρας από το οποίο δε γλιτώνει κανείς εύκολα. Μέσα στους τέσσερις τοίχους του Discovergreece.com, ο Οδυσσέας κόλλησε ένα ανίατο “ταξιδιωτικό μικρόβιο”.

Odysseas the cat is on holidays

Τόσο μπλε και πράσινο χρώμα, κατάλευκα σπίτια σε μορφή κύβου, μοναστήρια σκαρφαλωμένα στα βράχια, και πάνω από όλα χαμόγελα και γέλια… έπρεπε να βγει έξω, να τα δει και να τα ακούσει ο ίδιος. Η φαγούρα που του προκαλούσε η περιέργεια ήταν πλέον ανυπόφορη.

Η περιπέτεια αρχίζει

Ήταν απίστευτα εύκολο. Ένα απόγευμα ξεγλίστρησε από το γραφείο, κατέβηκε αθόρυβα τους πέντε ορόφους μέχρι το ισόγειο και βγήκε καμαρωτός από την εξώπορτα σκεπτόμενος την Ακρόπολη. Αυτή θα ήταν και η πρώτη του στάση.

Στην Ακρόπολη ήταν όλα λευκά, λουσμένα στο φως. Και τα μάρμαρα ήταν ζεστά από τον ήλιο. Ό, τι καλύτερο για να ξαπλώσει ένας γάτος και να πάρει ένα γρήγορο υπνάκο.

Σύντομα όμως αποφάσισε πως έπρεπε να προχωρήσει γιατί δεν είχε φτάσει μέχρι εδώ για να εγκαταλείψει την αναζήτηση των απίστευτων χρωμάτων και γεύσεων που ονειρευόταν τόσο καιρό.

Η φαγούρα της περιέργειας επέστρεψε δριμύτερη κι αυτή τη φορά χρειαζόταν κάτι μεγαλύτερο και πιο τολμηρό για να την κατευνάσει. Έτσι ακολούθησε μια μεγάλη ομάδα ταξιδιωτών και μπήκε μαζί τους σε ένα πούλμαν. Έμοιαζαν να πηγαίνουν κάπου μακριά.

Με αυτό τον τρόπο ο Οδυσσέας κατέληξε στο λιμάνι του Πειραιά, γλιστρώντας ανάμεσα στα πόδια των τουριστών που σύντομα θα γίνονταν συνεπιβάτες του στο γιγαντιαίο πλοίο στο οποίο επιβιβάστηκε.

Κι έτσι ξεκίνησε το πραγματικό ταξίδι…

Odysseas the cat

Odysseas The Cat
Odysseas The Cat
Passionate traveller

Meet Odysseas the cat and discover Greek destinations and experiences like he does!
An ingenious, playful and crafty cat adopted and raised by Discover Greece Team.
That’s why he has developed an incurable travel bug. Follow that cute explorer and learn more about his unique adventures this summer.

Διαβάστε Περισσότερα