Βυζαντινή πόλη της Μονεμβασιάς

10 ρομαντικοί προορισμοί για τον Φεβρουάριο

7.02.2017
Έφτασε ο Φεβρουάριος, ο πιο ρομαντικός μήνας του έτους
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
Όσο χρειάζεσαι για να φας ένα σουβλάκι

Έφτασε ο Φεβρουάριος, ο πιο ρομαντικός μήνας του έτους. Αφορμή για διήμερες αποδράσεις σε μερικές από τις πιο ρομαντικές περιοχές της χώρας. Δεν έχετε ακόμα αποφασίσει πού να πάτε; Συγκεντρώσαμε για εσάς 10 αγαπημένους ρομαντικούς προορισμούς για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε.

1. Αράχωβα

Arahova village from above

Ποιος είπε πως η Αράχωβα είναι μόνο για τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο; Εσείς οργανώστε το ταξίδι σας στην Αράχωβα για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου! Τότε που οι πρώτες αχτίδες  του ηλίου κάνουν την εμφάνισή τους και το χιόνι έχει αρχίσει να λιώνει. Αντί για το χιονοδρομικό του Παρνασσού κατευθυνθείτε νοτιοδυτικά στο… Κωρύκειο Άνδρο, ένα σπήλαιο γεμάτο σταλακτίτες και σταλαγμίτες και συνεχίστε την επίσκεψή σας με μια βόλτα στους Δελφούς.

2. Γαλαξίδι

Galaxidi coastal town in Central Greece

Το Γαλαξίδι, παρόλο που είναι μέρος παραλιακό, δεν έχει εκτιμηθεί τόσο όσο θα του άξιζε. Είναι αρκετά ήσυχο και αποτελεί ιδανικό προορισμό για τα ζευγάρια που θέλουν να περάσουν ήρεμες στιγμές περπατώντας ξέγνοιαστα τα απογεύματα στο λιμάνι πιασμένα χέρι χέρι. Αν δεν είστε λάτρεις της τόσης ηρεμίας, οργανώστε τη διαμονή σας τις ημέρες του Καρναβαλιού. Θα περάσετε υπέροχα!

3. Καρπενήσι

The mountain town of Karpenisi

Το Καρπενήσι παραμένει γεμάτο ζωή και κίνηση όλο το χρόνο, καθώς διαθέτει καλά ξενοδοχεία, ταβέρνες, καταστήματα και αξιοθέατα. Ο Φεβρουάριος είναι ο ιδανικός μήνας για να το επισκεφθείτε καθώς τότε θα απολαύσετε βόλτες χωρίς πολύ κόσμο γύρω. Για υπέροχη θέα, κατευθυνθείτε στον καταπράσινο λόφο του Αγίου Δημητρίου με το εκκλησάκι που κτίστηκε το 1886.

4. Μονεμβασιά

Monemvasia, Greece

Ο Φεβρουάριος είναι αυτός ο μήνας που έχει το ένα πόδι ακόμα στο χειμώνα και με το άλλο βαδίζει προς την άνοιξη. Δύο αντιθέσεις που θα μπορούσε να καλύψει ιδανικά η Μονεμβασιά! Το συγκεκριμένο μέρος δεν έχει σε τίποτα  να ζηλέψει  το κάστρο της Ρόδου ή την Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης καθώς από μόνη της είναι μια ρομαντική καστροπολιτεία που φιλοξενεί στα σοκάκια της ερωτευμένα ζευγάρια.

5. Ελάτη Τρικάλων

Agia Paraskevi church near Neraidochori village

Ιδανική περίοδος για ιππασία στην Ελάτη και αν δεν είστε λάτρεις της συγκεκριμένης δραστηριότητας η γύρω περιοχή προσφέρεται για περπάτημα, καφέ και χαλαρές βόλτες για δύο στο Περτούλι. Αφού έχετε ξεκουραστεί, κατεβείτε προς την Πύλη και το τοξωτό της γεφύρι αλλά λίγο πριν φτάσετε, σταματήστε στα δεξιά του δρόμου και κατευθυνθείτε προς τον καλά κρυμμένο καταρράκτη! Ευκαιρία για φωτογραφίες και ζεστή σοκολάτα για να πάρετε δυνάμεις για τη βόλτα σας στην παλιά πόλη των Τρικάλων. Ανηφορίστε στο φρούριο και απολαύστε αγκαλιά τον ήλιο να χάνεται.

6. Πήλιο

Milies village with its incredible architecture

Μα γίνεται να πας Πήλιο και να μη δεις χιόνια; Και όμως γίνεται! Ο Φεβρουάριος είναι ο κατάλληλος μήνας για να απολαύσετε τη φύση στα χωριά του Πηλίου! Κλείστε ξενοδοχείο στη Μακρυνίτσα για να ζήσετε μαγικές βραδιές σε κάποιο από τα χαρακτηριστικά αρχοντικά της. Η πεζοπορία στην Τσαγκαράδα και η στάση για καφέ κάτω από τον πλάτανο είναι απαραίτητες, όπως εξίσου απαραίτητη είναι και η βόλτα με τον Μουντζούρη από την περιοχή Λεχώνια μέχρι και τις Μηλιές.

7. Ναύπλιο

Panoramic view of Naplio from Palamidi castle

Bόλτα στα πλακόστρωτα σοκάκια, καφές με θέα το περίφημο Μπούρτζι και το Παλαμήδι. Ναι, βρίσκεστε στο ρομαντικό Ναύπλιο, την πρώτη επίσημη πρωτεύουσα της Ελλάδας το 1828. Την πόλη-καλλονή, με τα Κάστρα και τα νεοκλασικά κτήρια, τις παλιές γειτονιές, τους πεζόδρομους και τις μεγάλες πλατείες. Μια πόλη που ξεχειλίζει από ζωή, που διατηρεί τους θρύλους του παρελθόντος και σας παρασύρει στη μυστηριακή της ατμόσφαιρα.

8. Κορώνη Μεσσηνίας

The impregnable castle of Koroni

Παραλιακό μέρος γεμάτο γραφικά στενά και μαγαζάκια πάνω στο λιμανάκι συνδυάζει καλό φαγητό, χαλάρωση και βόλτες στις κοντινές περιοχές. Έχοντας ως βάση την Κορώνη η οποία είναι σχετικά οικονομική σε σχέση με τις άλλες γύρω περιοχές, μπορείτε να συνδυάσετε τη διαμονή σας εκεί με μονοήμερες στην Πύλο και στη Μεθώνη και φυσικά στη μοναδική παραλία της Βοϊδοκοιλιάς. Οι επιλογές είναι αμέτρητες, το ίδιο και τα σημεία για να θαυμάσετε το ηλιοβασίλεμα!

9. Θεσσαλονίκη

Thessaloniki and the White Tower from above

Η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα είναι οι μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας οι οποίες μπορούν να ανταγωνιστούν ισάξια πολλές ευρωπαϊκές πόλεις! Βέβαια είναι κοινό μυστικό πως η συμπρωτεύουσα είναι λιγάκι πιο ρομαντική, ειδικά όταν περπατήσεις χεράκι χεράκι μαζί με το άλλο σου μισό στην παραλία χαζεύοντας το Θερμαϊκό ή βολτάροντας στα πανέμορφα στενά σοκάκια της Άνω Πόλης και σταματώντας κάπου για ένα ποτήρι κρασί.

10. Ύδρα

Kaikia and sailing boats in Hydra's harbour

Για τους λάτρεις των νησιών αφήσαμε για το τέλος την όμορφη και αρχοντική Ύδρα. Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, ένα μικρό, βραχώδες, άγονο νησί, ταυτόχρονα «απέραντο» και μεγαλειώδες σας καλεί να το γνωρίσετε. Η πόλη-λιμάνι – κοσμοπολίτικη, κομψή, με τα αρχοντικά του 18ου αι., τα καπετανόσπιτα, τις παλιές εκκλησίες, τα πηγάδια, τα πλακόστρωτα που απλώνονται παντού- θα σας παρασύρει σε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.

The Discover Greece Team
The Discover Greece Team

DiscoverGreece is a destination and experience focused travel portal which showcases 120 destinations.