Μύκονος_Christian Ude

Επίτιμος δημότης στη Μύκονο

Κανένα σχόλιο

Δήμαρχος Μονάχου για 21 χρόνια.

16/11/2014
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

H δική μου Ελλάδα
Επισκέπτομαι τη Μύκονο τα τελευταία 20 χρόνια με τη γυναίκα μου και άλλα μέλη της οικογένειάς μου. Εκεί, έχουμε ένα μικρό εξοχικό. Πριν τη Μύκονο, για μια δεκαετία πηγαίναμε συνέχεια στην Κρήτη, όπου δεν είχαμε αφήσει γωνιά για γωνιά ανεξερεύνητη.

 

 

Δεν θα ξεχάσω
Όταν προσπαθούσα να φέρω έναν πελεκάνο από τον ζωολογικό κήπο του Μονάχου στη Μύκονο. Ο περίφημος πελεκάνος του νησιού ένιωθε μόνος για πολύ καιρό. Ως επίτιμος δημότης Μυκόνου, ένιωσα ότι ήταν ευθύνη μου να του βρω καλή παρέα. Ο νέος πελεκάνος έγινε ευπρόσδεκτος με χαρά από ολόκληρο το Δήμο και ακολούθησε γιορτή μπροστά από τη δημαρχείο.

 

Η Μύκονος για μας είναι δεύτερο σπίτι

 

 

Όταν κλείνω τα μάτια
Οι πρώτες μου εντυπώσεις από την Ελλάδα ήταν, ας το πούμε, από «δεύτερο χέρι». Είχα ενθουσιαστεί με το βιβλίο «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» του Καζαντζάκη, το «Κολοσσός του Μαρουσιού» του Χένρι Μίλλερ και την ταινία Ζορμπάς με τον Άντονι Κουίν αλλά και τη μουσική του Θεοδωράκη. Ακολούθησαν οι προσωπικές μας εντυπώσεις από την Αθήνα, την Ύδρα και την Κρήτη. Πλέον, η Μύκονος για μας είναι δεύτερο σπίτι. Μας μαγεύουν τα τοπία της, οι παραλίες της, η μοναδική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική αλλά και η κοντινή Δήλος, με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της.

 

Αγαπημένη γεύση
Όποια γεύση επιθυμώ, τη βρίσκω στα δύο ελληνικά εστιατόρια που βρίσκονται εδώ στο Μόναχο. Τα επισκεπτόμαστε τόσο συχνά που έχουν γίνει το δεύτερο καθιστικό μας!

 

Επόμενος προορισμός
Θα θέλαμε να έχουμε περισσότερο χρόνο στο μέλλον, ώστε να επισκεφθούμε και άλλα νησιά του Αιγαίου, όπως την Τήνο, τη Σύρο, την Πάρο. Επίσης, με έχουν προσκαλέσει να επισκεφθώ το βουνό Άθως. Αυτό προβλέπεται να είναι μια δυνατή εμπειρία.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ


ΚΟΡΥΦΗ