Λιμάνι στην Ηρακλειά

Ηρακλειά. Το πιο όμορφο ξύπνημα

Κανένα σχόλιο

Τραγουδιστής, τραγουδοποιός

13/1/2015
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

 

Ένα από τα πιο όμορφα μέρη που έχω πάει για μένα είναι η Ηρακλειά! Δεν έχει τράπεζες, βενζινάδικα, αστυνομίες, άγχος, πονηριά και έχει ελάχιστο κόσμο. Με έβγαλε ο δρόμος εκεί το καλοκαίρι του 2010, καθώς γύρναγα τις Κυκλάδες παίζοντας μουσική στο δρόμο. Είχα μια βδομάδα περίπου στη Νάξο και κατέβηκα στο λιμάνι να χαζέψω στα τουριστικά γραφεία για να βρω τον επόμενο προορισμό μου.

 

Δεν θα ξεχάσω τα νερά στο λιμάνι της. Ένα τσούρμο πιτσιρίκια παίρναν φόρα και βουτούσαν το ένα μετά τ’ άλλο, ενώ εγώ προσπαθούσα να ψαρέψω και να χαλαρώσω. Μιας και δεν γινόταν να ψαρέψω και να χαλαρώσω, λόγο της διπλανής παρέας, αποφάσισα να κάνω το ίδιο με αυτούς! Πήρα φόρα και βούτηξα στα πανέμορφά νερά. Κολύμπησα αρκετά, χαλάρωσα, σκέφτηκα, κουράστηκα και πήγα να βγω απ’ την θάλασσα, αλλά όσο κι αν προσπάθησα, δεν μπορούσα να βρω από που να πιαστώ, με αποτέλεσμα να αρχίσω να πανικοβάλλομαι, να χτυπάω τα χέρια μου στο τσιμέντο, να ματώνω και να πίνω νερό σε κάθε προσπάθεια. Κάποια στιγμή βρήκα μια αλυσίδα και ανέβηκα, μα ήταν αργά. Είχα πνιγεί και δεν το ήξερα! Οι πιτσιρικάδες μαζί με την δικιά μου είχαν σκάσει στα γέλια. Λίγο αργότερα, ήρθε ένα από τα πιτσιρίκια και μου είπε πώς ανέβαιναν τόσο εύκολα από το νερό στον μόλο… Απλά, η πλευρά που βούταγαν είχε σκάλα!

 

Όταν κλείνω τα μάτια μου έρχεται στο μυαλό το πιο όμορφο πρωινό ξύπνημα. Στο Λιβάδι, δίπλα στο κύμα, να σε κοιμίζει το φως του φεγγαριού και να σε ξυπνάει το πρώτο φως της μέρας!

 

Πήρα μαζί μου τα δέκα χρόνια που κέρδισα σε τρεις μέρες

 

Το πιο νόστιμο πιάτο που δοκίμασα ήταν σαλάτα σαλάχι με φρέσκο κρεμμυδάκι και ωμό ελαιόλαδο, σε ένα υπέροχο ταβερνάκι πάνω από το λιμάνι.

 

 

 

Φεύγοντας, για σουβενίρ, πήρα μαζί μου τα δέκα χρόνια που κέρδισα μέσα σε τρεις μέρες, κάποιες φωτογραφίες και πολλές, πολλές εικόνες στο μυαλό μου!

 

Μελλοντικοί προορισμοί που θα ήθελα να επισκεφθώ είναι η Κρήτη και ή Θεσσαλονίκη. Όπου κι αν πας, αν είναι οι συνθήκες κατάλληλες, ειδικά μέσα σου, θα είναι υπέροχα!

 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ


ΚΟΡΥΦΗ