Θεσσαλονίκη ηλιοβασίλεμα

Η Θεσσαλονίκη είναι το σπίτι μου

Κανένα σχόλιο

Πολιτικός

03/2/2015
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η Θεσσαλονίκη είναι το σπίτι μου. Το καταφύγιό μου. Όπου και αν βρεθώ, εδώ ξαναγυρνώ. Αν και είναι πλέον μια θορυβώδης μεγαλούπολη, με τα όποια προβλήματα, πολλές γειτονιές με ηρεμούν. Από όπου και αν παρατηρήσεις αυτή την πόλη, την αναγνωρίζεις. Αν την αντικρίσεις μέσα από τη θάλασσα, πολλές εικόνες σου κλέβουν τη ματιά και ασυναίσθητα δείχνεις τον Λευκό Πύργο, τα κάστρα, την μεγάλη παραλιακή. Αν αντικρίζεις τη θάλασσα μέσα από την πόλη, έχεις το προνόμιο να κοιτάζεις τον φημισμένο παγκοσμίως και επιβλητικό Όλυμπο. Φημιζόμαστε για την φιλοξενία μας. Χαρακτηριζόμαστε από όλες τις περιοχές τις πατρίδας μας πως κρατάμε ακόμα ένα ανθρώπινο πρόσωπο… Αυτό δεν θα ήθελα να αλλάξει με τίποτα.

 

Αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι η πρωτοφανής υποδοχή που μου επιφύλαξαν οι Θεσσαλονικείς το 1992, ως χρυσή Ολυμπιονίκη. Είναι συγκλονιστικό να μοιράζεσαι τη χαρά σου με τόσο κόσμο. Στη γειτονιά μου, μάλιστα, με περίμεναν και είχαν στήσει πάρτι!

 

Το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι η αγαπημένη μου περιοχή. Είναι όλη η ιστορία της Θεσσαλονίκης συγκεντρωμένη. Είναι η πιο οικεία εικόνα σε όλους όσους ζούμε σε αυτή την πόλη. Ενώ στην παραλία, όπου κι αν γυρίσεις το κεφάλι η θέα που αντικρίζεις είναι μοναδική και τόσο χαρακτηριστική της Θεσσαλονίκης. Όσο για διασκέδαση, με καλή παρέα, μπορεί κανείς να ζήσει τα καλύτερα της νυχτερινής ζωής της Θεσσαλονίκης σε όλες τις γειτονιές!

 

Kρατάμε ακόμα ένα ανθρώπινο πρόσωπο… Αυτό δεν θα ήθελα να αλλάξει με τίποτα.

 

Αν ο επισκέπτης που έρχεται για πρώτη φορά στην πόλη μας ενημερωθεί για την πλούσια ιστορία της, πριν τον φιλοξενήσουμε, είμαι βέβαιη ότι θα οργανώσει έτσι το χρόνο του για να μη χάσει τίποτα από τη Θεσσαλονίκη.

 

 

Οι επιλογές που έχει ο επισκέπτης της Θεσσαλονίκης, όσον αφορά τη γαστρονομία, είναι πολλές. Στα κάστρα με θέα όλο τον κόλπο της Θεσσαλονίκης και, αν φυσά ο ευλογημένος Βαρδάρης, με θέα έως τον Όλυμπο και τον Κίσσαβο, θα απολαύσει κουζίνα κρεατικών. Τέτοια κουζίνα θα βρει σε όλες της γειτονιές της πόλης. Στην παραλιακή έως και το τέρμα της Νέας Κρήνης, θα έχει την αίσθηση της καλοκαιρινής ταβέρνας. Εμπνέει η κουζίνα με ψαρικά, όταν είσαι δίπλα στη θάλασσα!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ


ΚΟΡΥΦΗ