Χαλκιδική: Χίλιες και μία γεύσεις στο Sani Gourmet

Κανένα σχόλιο

Δημοσιογράφος, ραδιοφωνική παραγωγός (ΣΠΟΡ FM 94.6) & blogger

20/6/2017
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Πάντα έλεγα πως αν είχα ένα λυχνάρι, ξέρετε ένα από αυτά που τα χαϊδεύεις απαλά και βγαίνει από μέσα ένα τζίνι έτοιμο να γίνει σκλάβος σου για τρεις ευχές, ήξερα ακριβώς τι θα του ζητούσα: να μπορούσα ανά πάσα ώρα και στιγμή -με ένα απλό κλείσιμο των ματιών- να ταξίδευα.

Άλλοτε σε μέρη εξωτικά, άλλοτε σε μέρη κοσμοπολίτικα, άλλοτε σε εκείνα που ο χρόνος έχει σταματήσει προ πολλού. Και ένας από τους λόγους που θα ήθελα να το κάνω αυτό, είναι για να γευτώ, να μυρίσω, να αγγίξω ό,τι ο λαός τους θεωρεί άξιο να βάλει στο πιάτο του και να προσφέρει στον μουσαφίρη του.

Ευρισκόμενη στο Sani Gourmet όλα αυτά τα χρόνια νιώθω κάθε φορά σαν να κρατώ στα χέρια μου εκείνο το λυχνάρι και για λίγες μέρες κάθε τέτοια εποχή κάνω τα δικά μου ταξίδια, όχι πάνω σε μαγικό χάλι, αλλά πάνω από μαγικά πιάτα.

Κάθε φορά που σκέφτομαι το Sani Gourmet το μυαλό μου γυρνάει σε ιταλικά μίνι ριγκατόνι πασπαλισμένα με σκόνη καφέ, σε ένα περσικό χταπόδι ψημένο στη σχάρα, συνοδευόμενο από μία μικρή γεμιστή με πάστα μελιτζάνας πίτα, στα πιο τραγανά μαριδάκια, βουτηγμένα σε αφρό (όνομα και πράγμα) ταραμά από τον Γιάννη Μπαξεβάνη και φυσικά στον βραβευμένο με Michelin μουσακά του Νίκου Καραθάνου.

Το Sani Gourmet με έχει ταξιδέψει σε Ευρώπη, Ασία, Μέση Ανατολή και φυσικά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Έχω δει χώρες, πόλεις, χωριά μέσα τις εμπνεύσεις των σεφ όλου του κόσμου που φτάνουν στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής μόνο και μόνο για να μετενσαρκώσουν την ιδέα σε φαγητό και να μας συστήσουν την απόλαυση στην δική τους γλώσσα.

Ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα εκείνων των ημερών είναι για μένα να ανακαλύπτω την “γλώσσα” των εκάστοτε υλικών. Εσείς το ξέρατε πως το παντζάρι στα χέρια ενός Γάλλου σεφ “μιλάει″ άλλη γλώσσα απ’ ό,τι σε εκείνα ενός Αργεντινού; Γνωρίζετε πως το λαβράκι που θα περάσει από την κουζίνα ενός Μαροκινού μάγειρα θα μοιάζει μόνο στην όψη με αυτό που θα βρεθεί σε ενός Έλληνα; Γιατί αυτά που θα σας πει το καθένα θα είναι τελείως διαφορετικά… Άλλα βιώματα, διαφορετικές εμπειρίες, ξεχωριστές μνήμες. Αυτή είναι η μαγεία του Sani Gourmet.

Εσείς το ξέρατε πως το παντζάρι στα χέρια ενός Γάλλου σεφ “μιλάει″ άλλη γλώσσα απ’ ό,τι σε εκείνα ενός Αργεντινού

Σε λίγες μέρες, από την Παρασκευή 23 Ιουλίου έως και την Τρίτη 27 Ιουλίου, τα εστιατόρια του Sani Resort (Water, Ντομάτα, Katsu, Byblos Caviar και Asian), θα φιλοξενήσουν για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν νέους, ανερχόμενους και προσφάτως βραβευμένους με αστέρια Michelin σεφ της ευρωπαϊκής γαστρονομίας. Πρώτες ύλες, κουτάλες, κατσαρόλες έρχονται από Δανία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Βέλγιο και φυσικά Ελλάδα με εγχώριο εκπρόσωπο τον Παναγιώτη Γιακαλή.

Η Μαρία Ζαφειράτου είναι δημοσιογράφος, ραδιοφωνική παραγωγός (ΣΠΟΡ FM 94.6), blogger και μαμά. Και όλα τα παραπάνω συγκεντρώνονται στο www.mummylovesfoodball.com

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ


ΚΟΡΥΦΗ